Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Θέρμανση για τους άστεγους στο Ρουφ μετά τις καταγγελίες της ΑΝΤΑΡΣΙΑ


Στην τοποθέτηση δύο μεγάλων θερμαντικών σωμάτων, 60.000W, στο χώρο όπου στεγάζονται οι άστεγοι στο Ρουφ προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, όπως δήλωσε μιλώντας στην aftodioikisi.gr απόψε ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Γιώργος Αποστολόπουλος, μετά τις πρωινές καταγγελίες στην ιστοσελίδα του επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΙΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, ότι το συγκεκριμένο κτήριο δε θερμαίνεται.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους για το θέμα, όπως καταγγέλλει ο Π. Κωνσταντίνου, «με βάση ενημέρωση του γραμματέα του δήμου κυρίου Θ. Λιβάνιου, θεωρήθηκε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θέτει σε κίνδυνο το κτήριο (!) και γι αυτό ενεργοποιήθηκε πολυάριθμο μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας».

«Κινητοποιήθηκε προσωπικό του δήμου τόσο όσο δεν διατίθεται για την περίθαλψη των αστέγων», σημειώνει ο Π. Κωνσταντίνου και καταγγέλλει:
«Μάλιστα, ο διοικητής του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα κατόπιν εντολής της ΓΑΔΑ ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο επικεφαλής της κινητοποίησης! Ακόμη άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας  μέσα από το κτήριο φωτογράφιζαν το δημοτικό σύμβουλο και την αντιπροσωπεία».

Καμιά προπόνηση ομάδας στο Ρουφ
Σύμφωνα με τα όσα είπε στην aftodioikisi.gr ο Γ. Αποστολόπουλος, πλέον καμία ομάδα δε θα προπονείται στο Ρουφ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μένουν έξω οι άστεγοι μέχρι τα τελειώσουν την προπόνησή τους (11 το βράδυ), ενώ θα συνεχίσουν οι προσπάθειες να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των άστεγων στο γυμναστήριο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, μετά και την ενημέρωση που είχε από την πρόεδρο του ΟΝΑ Τούλα Ψαράκη, κανένα δημοτικό γυμναστήριο δεν είναι θερμαινόμενο (το Ρουφ, που ανήκει στον ΟΝΑ, είναι το μοναδικό που φιλοξενούνται άστεγοι).

Συν 300 οικογένειες το μήνα στην Τράπεζα Τροφίμων
«Η κατάσταση είναι δραματική», υπογράμμισε ο Γ. Αποστολόπουλος αναφερόμενος στους άστεγους, «αλλά εξίσου δραματική είναι με τους χιλιάδες που πεινάνε», υπογράμμισε. Όπως αποκάλυψε, κάθε μήνα προστίθενται περίπου 300 οικογένειες στη λίστα της Τράπεζας Τροφίμων που λειτουργεί ο δήμος. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εβδομάδας των Χριστουγέννων, όπου σε μία εβδομάδα δόθηκαν 1.500 σακούλες με τρόφιμα, βάρους 5-15 κιλών.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...