Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ρεκόρ ανακύκλωσης στο Μπιζάνι


Ικανοποιημένες είναι οι υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών από τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής ανακύκλωσης στη δημοτική ενότητα Μπιζανίου.


Σύμφωνα τα στοιχεία που ανέλυσαν οι υπηρεσίες του Δήμου, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν παραπάνω από ικανοποιητικά στο κάλεσμα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συνολικά, μέσα στο 2011 από το Μπιζάνι, μαζεύτηκαν 344,7 τόνοι υλικών, η μεγαλύτερη ποσότητα εκ των οποίων τον περασμένο Σεπτέμβριο και η μικρότερη τον περασμένο Αύγουστο. Οι μεγαλύτερες ποσότητες ήταν χαρτί και ακολούθησαν τα πλαστικά, τα αλουμινένια κουτιά και το γυαλί.

ε όλη τη δημοτική ενότητα τοποθετήθηκαν 30 μεταλλικοί κάδοι ανακύκλωσης μπλε χρώματος με διακριτική σήμανση ανακύκλωσης και ειδικό πλαστικό καπάκι υποδοχής αποβλήτων συσκευασίας και άλλων προϊόντων για την περισυλλογή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, όπως χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί.

Η συχνότητα της αποκομιδής σε ορισμένα σημεία του παλιού Δήμου, αυξήθηκε μέχρι και τέσσερις φορές την εβδομάδα, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να παρακινηθούν οι κάτοικοι για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά να είναι και ευπρεπής η εικόνα της περιοχής. Τα υλικά προς ανακύκλωση μεταφέρονται στο κέντρο διαλογής της Spider, το οποίο είναι πιστοποιημένο, στη Βιομηχανική Περιοχή.

Στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση των ποσοτήτων απορριμμάτων που μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η επαναχρησιμοποίηση υλικών.

«Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αποδεικνύουν ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Όπως έχουμε δηλώσει, η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σε όλη την έκταση του Δήμου, αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Προς την κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε μεθοδικά ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει από το παρελθόν», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Γιώργος Τσαντίκος via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...