Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ανοίγει στα Τρίκαλα το Λαϊκό Πανεπιστήμιο


Περίπου 700 Τρικαλινοί ενεγράφησαν στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος και στην πόλη μας. Ανοίγει επίσημα τις πύλες του την ερχόμενη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων…

Πρόκειται για μια καινοτόμο μορφωτική εμπειρία για τους πολίτες της πόλης μας με έμφαση στις ανθρωπιστικές επιστήμες, την Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική, πλαισιωμένη από βιωματικά σεμινάρια, ομάδες αυτογνωσίας, και πολιτιστικές δράσεις. Μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από το μορφωτικό και οικονομικό τους επίπεδο.Ουσιαστικά πρόκειται για διαλέξεις (26 συνολικά, όσες γίνονται και στα Πανεπιστήμια) οι οποίες χωρίζονται σε δυο εξάμηνα. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας κα Βάσω Κάκλα σημειώνει πως «σαν Δήμος, προσπαθούμε σε μια δύσκολη εποχή που ο κόσμος διψά για μάθηση και για υψηλότερο επίπεδο μόρφωσης να του το παράσχουμε μέσα από αυτή την Ακαδημία Πολιτών, το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο.

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στη Μυτιλήνη, στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Χανιά ενώ οι επόμενες περιοχές που θα το υποδεχτούν είναι η Σκιάθος, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και η Κύπρος.

Εκτός της θεματικής ενότητας της «Ψυχολογίας» που θα ξεκινήσει στην πόλη μας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις αρχές Ιουνίου θα αναπτυχθούν και παράλληλα εκπαιδευτικά τμήματα όπως η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, της επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας, πλέξιμο, καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ σημαντική θα είναι η διδασκαλία αυτοάμυνας για παιδιά και γυναίκες καθώς και μαθήματα Ιστιοπλοΐας που γίνονται από κοινού με όλες τις Θεσσαλικές Ακαδημίες.

Το πρόγραμμα του εαρινού Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου έχει ως εξής:

Τρίτη 21/02/2012 κ. Παπάνης Ευστράτιος, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Σχέσεις Ζευγαριών»

Τρίτη 28/02/2012 κ. Γεωργούλας Στράτος, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Η εξέλιξη της εγκληματολογικής σκέψης στην πορεία της ανθρωπότητας»

Τρίτη 06/03/2012 Δρ. Βαφόπουλος Μιχάλης, Υπεύθυνος προγράμματος Web science, «Διαδίκτυο : Άγγελος ή Δαίμονας»

Τρίτη 13/02/2012 Δρ Τσάκαλος Μιχάλης, Σχολικός Σύμβουλος, «Διαζύγιο»

Τρίτη 20/03/2012 ο κ. Κούτρας Βασίλειος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αγωγής Υγείας, Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, «Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην πρόληψη της χρήσης ουσιών»

Τρίτη 27/03/2012 η κ. Ρουσοχατζάκη Μαρία, Λογοθεραπεύτρια, «Εξέλιξη του λόγου προφορικού και γραπτού – Επίδραση της παιδικής αφήγησης-αναδιήγησης στην εξέλιξη του λόγου»

Τρίτη 03/04/2012 η Δρ Σίμου Βίκυ, Διευθύντρια Κέντρου Συναισθηματικής Έρευνας, Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Αυτοεκτίμησης, «Αυτοεκτίμηση»

Τρίτη 24/04/2012 η κ. Παπαντωνίου Γεωργία, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, «Συναισθήματα, Κίνητρα και αυτό-ρύθμιση σε σχέση με τη μάθηση»

Τρίτη 08/05/2012 ο κ. Mellon Robert, Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας τμήματος Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, «Ψυχολογία της Συμπεριφοράς»

Τρίτη 15/05/2012 ο κ. Κούτσικος Κωνσταντίνος, Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Πώς να γίνετε ηγέτης»

Τρίτη 22/05/2012 η κ. Καραγιαννοπούλου Ευαγγελία, Επίκουρη Καθηγήτρια τμήματος Φ.Π.Ψ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «Μάθηση και Ψυχικός Πόνος : Η σημασία της σχέσης»

Τρίτη 05/06/2012 ο κ. Τάνταρος Σπυρίδων, Επίκουρος Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Τομέας Ψυχολογίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Εφηβεία και Κρίση»

Τρίτη 12/06/2012 ο κ. Παξινός Ιωάννης, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, «Σεξουαλική Ανάπτυξη και Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες»

Δωρεάν Σεμινάρια για τους σπουδαστές της Ακαδημίας των Πολιτών Τρικάλων και Καρδίτσας για τους σπουδαστές του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου :

Παρασκευή 09/03/2012 : Κάλυψη πρώτων Βοηθειών λόγω έκτακτων ή μη φυσικών μαζικών καταστροφών / Διάρκεια : 3 ώρες /
Εισηγήτρια : Λειβαδίτου Ζωή, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Παρασκευή 30/03/2012 : Πένθος – Διαζύγιο / Διάρκεια: 5 ώρες /
Εισηγητής : Τσουκαρέλης Παναγιώτης, Κοινωνικός Λειτουργός

Τρίτη 05/06/2012 – Τετάρτη 06/06/2012 : Εισαγωγή στο Ψυχόδραμα Διάρκεια: 10 ώρες, Εισηγήτρια: Κατερίνα Σαμιώτη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Όσοι ενδιαφέρονται ακόμα να εγγραφούν ανεξαρτήτως αν έχουν προεγγραφεί ή όχι θα πρέπει να προσκομίζουν τα δικαιολογητικά τους (φωτοτυπία ταυτότητας, φωτογραφία προσωπική μικρή έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, να γνωρίζουν το ΑΦΜ και την ΔΟΫ) καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι και Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και απογευματινές ώρες από τις 5 έως τις 8 το βράδυ. Τα δίδακτρα είναι μόνο 80€ και αφορούν ένα ακαδημαϊκό έτος δηλαδή την θεματική ενότητα της Ψυχολογίας (Φεβρουάριος – Ιούνιος 2012) και Συμβουλευτική – Προληπτική (Οκτώβριος 2012 – Ιανουάριο 2013).

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...