Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τρόφιμα αντί για εισιτήριο από το ΚΘΒΕ

Τρόφιμα αντί για εισιτήριο!

Τον θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» εγκαινιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ συνεχίζοντας την κοινωνική του πολιτική και δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στο κοινό να έχει πρόσβαση σε θεατρικές παραστάσεις χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύει πολλά χρήματα.

Οι θεατές των παραστάσεων καλούνται να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διατεθούν σε κοινωνικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, το ΚΘΒΕ, για τη διάθεση των τροφίμων θα συνεργαστεί με τους ακόλουθους Οργανισμούς και ιδρύματα: «Το Χαμόγελο του παιδιού», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα», Παπάφειο Ίδρυμα και Ξενώνας Προστασίας Αγάμων Μητέρων «Το Σπίτι της Μαρίας».

Στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» θα παρουσιαστούν, καταρχήν, πέντε παραγωγές οι οποίες θα φιλοξενηθούν, κατά τη διάρκεια των μηνών Μαρτίου και Απριλίου, στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Τις παραστάσεις θα σκηνοθετήσουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Μαρίνα Χατζηιωάννου, Γιώργος Ρούφας, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Τσάτσαρης, Γιώργος Σφυρίδης και Εβελίνα Παπούλια.

O καλλιτεχνικός διευθυντή του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης δήλωσε ότι «Δεν ζητάμε χρήματα για τις παραστάσεις μας. Ζητάμε από τους θεατές μας τρόφιμα μακράς διαρκείας για να τα προσφέρουμε σε Κέντρα Φιλοξενίας συνανθρώπων μας. Στη βία των επαγγελματιών του κέρδους ας αντιτάξουμε την εφημερία μας, τη διαθεσιμότητα και την παρηγοριά. Είθε ο άνθρωπος κάποια στιγμή να ξαναμπεί στο κέντρο της σκέψης μας και η αλληλεγγύη να μπαλώσει τον κοινωνικό ιστό που δείχνει να κουρελιάζεται όπως το ηθικό και η ψυχική δύναμη των πολλών».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...