Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάξτε εύκολα ζεστό κερί αποτρίχωσης

waxing

Χρησιμοποιείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε ένα ζεστό κερί του εμπορίου. Ζεσταίνετε το κερί και το απλώνετε με την σπάτουλα στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε.  Στη συνέχεια εφαρμόζετε  την ταινία αποτρίχωσης και αφαιρείτε τα υπολλείματα με νερό.


Υλικά:
 2 κούπες άσπρη ζάχαρη
 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
 1/4 της κούπας νερό

Μέσος χρόνος εκτέλεσης: 10-15’.

Εκτέλεση: Ρίξε τα παραπάνω υλικά σε ένα μεταλλικό μπολ ή μπρίκι. Βάλε το μπρίκι πάνω στη φωτιά. Σημαντικό: Η φωτιά θα πρέπει να μέτρια (ούτε πολύ δυνατή αλλά ούτε και χαμηλή)
Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε την φωτιά και άφησέ το μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας. Σε όλη την προετοιμασία θα πρέπει να ανακατεύεις το μίγμα με ξύλινη σπάτουλα ή έστω ένα μεταλλικό κουτάλι.  

Αν η η ζάχαρη που χρησιμοποιείς είναι άσπρη, το μίγμα για να είναι έτοιμο, θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 115.5 ° C.

Όταν το μίγμα είναι έτοιμο κατέβασέ το από την φωτιά και ρίξε το σε ένα γυάλινο ποτήρι ή ένα γυάλινο μπολ. Το ζεστό κερί είναι έτοιμο!

Τι να προσέξεις:
Η θερμοκρασία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Αν αυτή είναι πολύ υψηλή το μίγμα θα καεί. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην αφαιρείσαι κατά την διάρκεια παρασκευής του κεριού. Αν το κερί σου καεί, θα πρέπει να ξεκινήσεις όλη την διαδικασία από την αρχή

Αγόρασε ένα θερμόμετρο που χρησιμοποιείται για την μέτρηση της θερμοκρασίας στα γλυκά και τοποθέτησέ το στο μίγμα, ΧΩΡΙΣ να αγγίξεις τον πάτο του μεταλλικού μπολ. Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 115.5 ° C το μίγμα σου είναι έτοιμο.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...