Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

''Ανοιχτές Πόρτες'' από τη ΧΑΝΘ για τους ανέργους της Θεσσαλονίκης


Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης αισθάνεται ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι άνθρωποι της πόλης μας που είναι αποδέκτες της σκληρής πραγματικότητας της ανεργίας, να μείνουν κοντά στα προγράμματα της, παρέχοντας τους μέσα από αυτά ηθική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη.


Η ενεργητικότητα, η αυτοπεποίθηση, η καλή διάθεση, η δημιουργικότητα, η κοινωνικότητα και η ομαδικότητα είναι κάποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των νέων που πλήττονται και καταβάλλονται λόγω των  καθημερινών δυσκολιών στην οικογένεια (μείωση οικογενειακού εισοδήματος, απώλεια εργασίας του ενός ή και των δυο γονέων στους οποίους οι νέοι βασίζονται) καθώς επίσης και από τη μη εύρεση εργασίας από τους ίδιους. Επιπλέον για τους μεγαλύτερους,  η ξαφνική απώλεια εργασίας δημιουργεί δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή τους. Τα θετικά συναισθήματα περιορίζονται και αντικαθίστανται από αρνητικά, όπως αυτά του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ΧΑΝΘ με τη δράση της Ανοιχτές Πόρτες ενεργοποιεί τα μέλη της σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα δημιουργικής διεξόδου της νεότητας από τον κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της οικονομικής κρίσης με την εμπλοκή τους, σε ομαδικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, επιμορφωτικές, αθλητικές δραστηριότητες και προγράμματα της.

Φορέας οργάνωσης και υλοποίησης είναι το Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ, τηλ.             2310 241007, εσωτ.884, e – mail: socialaction@ymca.gr.


Α. Σε ποιους απευθύνεται:
Η δράση απευθύνεται σε κατόχους της Κάρτας Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως  40 ετών


Β. Η διάρκεια:
Οι συμμετέχοντες στη δράση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν, προγράμματα, 10 εβδομαδιαίων συναντήσεων το καθένα και με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης.


Γ. Το περιεχόμενο:

Στην πιλοτική φάση της δράσης Ανοιχτές Πόρτες θα διεξαχθούν τα ακόλουθα προγράμματα :


«Βιωματική Ομάδα για Ανέργους: Δημιουργική προσαρμογή στην οικονομική κρίση»
(δίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα: η θεματολογία του θα εστιάσει πως θα δυναμώσω και πως θα στηρίξω τον εαυτό μου καθώς έρχομαι αντιμέτωπος /αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση που υπάρχει στο περιβάλλον μου)
Μαρίνα Ζησιάδου – Θεοφίλου, ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια Γκεστάλτ, με εμπειρία σε ατομική όσο και ομαδική συμβουλευτική και θεραπεία.

«Βιωματικό Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης και Υποστήριξης Ανέργων» 
(δίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα: η θεματολογία του θα εστιάσει στην προσωπική ανάπτυξη για τη διαχείριση της κρίσης). Χρήστος Αραμπατζής, σύμβουλος ψυχικής υγείας – προσωποκεντρικός θεραπευτής      F.I.N.Y – υπνοθεραπευτής N.G.H.

«Δημιουργική Ανακύκλωση»
(τρίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα: η θεματολογία του θα εστιάσει στην αναπαλαίωση αλλά και στη δημιουργία αξεσουάρ, κοσμημάτων και χρηστικών αντικειμένων από υλικά προς ανακύκλωση).
Κατερίνα Βλαχοπούλου, ειδική σε θέματα δημιουργικής ανακύκλωσης

«Ζωγραφική»
(τρίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, η θεματολογία του θα εστιάσει στη ζωγραφική τοπίου με έμφαση στα χρώματα)
Μένη Τριανταφυλλίδου, ζωγράφος

«Ζωγραφική στο μετάξι»
(δίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα: η  θεματολογία του θα εστιάσει σε διαφορές τεχνικές πχ Gutta, στένσιλ, ακουαρέλλας κ.α., ενώ η δραστηριότητα αποτελεί  μια καλή δυνατότητα χαλάρωσης στο σημερινό αγχωτικό κόσμο κι επιπλέον ανακαλύπτει απρόβλεπτες ικανότητες)
Δέσποινα Περιστασινού, ζωγράφος στο μετάξι

«Θέατρο: Δεν υποκρίνομαι … Είμαι ο ρόλος μου»
(τρίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, η θεματολογία του θα εστιάσει στην έκφραση σώματος και συναισθήματος)
Βασιλική Ιντζίδου, ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη

Τάι –Τσι
(μονόωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα: οι φόρμες το Tai – Chi Chuan είναι συγκεκριμένες κινήσεις που εκφράζουν τη δύναμη της ζωής που συνεχώς αλλάζει και κυλάει)
Pierre Kouzmenko, δάσκαλος πολεμικών  τεχνών


Ως επίλογος του προγράμματος, θα διεξαχθεί ένα Σεμινάριο Τεχνικών Εύρεσης Εργασίας, στη διάρκεια του οποίου θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με τη συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος και συστατικής επιστολής και τη διεξαγωγή συνέντευξης.


Δ.Έναρξη των προγραμμάτων:
Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, με τη συμπλήρωση των τμημάτων και θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες.


Ε. Δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφή:
Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στο Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ 10πμ -2μμ (Δευτέρα και Τετάρτη και 6μμ -8μμ) (με φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας και Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ).

Οι συνεργάτες μας στην πιλοτική φάση της δράσης Ανοιχτές Πόρτες που θα έχουν την ευθύνη των προγραμμάτων είναι εθελοντές στο πρόγραμμα της ΧΑΝΘ Χαρίζω ένα Χαμόγελο/κοινωνική δράση εθελοντών.


Στ. Μπορείς και εσύ,
να γίνεις ένα σημαντικό κομμάτι στις Ανοιχτές Πόρτες:

Σε αυτή τη σημαντική δράση, η ΧΑΝΘ βασίζεται στην υποστήριξη των μελών, των δωρητών και των εθελοντών της. Η συμμετοχή όλων στη δράση Ανοιχτές Πόρτες της ΧΑΝΘ επιδρά θετικά στην κοινωνία των πολιτών της πόλης μας.

Μπορείς και εσύ, να γίνεις ένα σημαντικό κομμάτι της:

•    Με την εθελοντική σου συμμετοχή ως εισηγητής, επιμορφωτής σε προγράμματα που αφορούν άνεργους και στόχο θα έχουν την παροχή ομαδικών εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών, επιμορφωτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
Οι προτάσεις κατατίθενται στο Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της ΧΑΝΘ και θα αφορούν στην περίοδο ΣΕΠ – ΔΕΚ 2012.

•    Με την οικονομική υποστήριξη ως δωρητής στις Ανοιχτές Πόρτες ή υποστηρίζοντας τη λαχειοφόρο αγορά (λαχεία αξίας 2 ευρώ και κλήρωση ποδηλάτων στις 23/4/2012).

•    Με την εθελοντική σου υποστήριξη στα προγράμματα κατά τη διάρκεια υλοποίηση τους συμβάλλοντας στην δημιουργία ομάδας και στην ανάπτυξη κοινών δράσεων.

•    Διαδίδοντας το μήνυμα της δράσης  Ανοιχτές Πόρτες  της ΧΑΝΘ έτσι ώστε να φτάσει εκεί που πρέπει.


Τμήμα Δράσης και Κοινωνική Προσφοράς ΧΑΝΘ, 2310 241 -007, εσωτ.884,
e – mail: socialaction@ymca.gr.

via


1 σχόλιο:

  1. συγχαριτηρια για αυτη την ενεργια σασ
    σ αυτεσ τισ δυσκολεσ μερεσ που περναμε οι ανεργοι εχουμε αναγκη να ξεφυγουμε αλλα ολα απαιτουν χρηματα
    και παλι μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...