Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

2,5 ευρώ το δεκάκιλο και στο Βόλο


Μετά την Κατερίνη και την Παλλήνη*, τη σκυτάλη στη «μάχη» της φθηνής -και χωρίς μεσάζοντες- ντόπιας πατάτας, παίρνει τώρα ο Βόλος Μαγνησίας.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο νεοσύστατο κίνημα «Άνωση Εθελοντές Βόλου», και «ψυχή» του είναι η Φούλη Τσιώμου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου. «Από καιρό ψάχναμε να βρούμε έναν τρόπο για φτηνά και εγχώρια προϊόντα, που θα προμηθευόμασταν για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο μας», εξηγεί στο ΑΜΠΕ η κ. Τσιώμου. Μόλις, όμως, έγινε γνωστή η πρωτοβουλία μας -προσθέτει- το ενδιαφέρον των πολιτών του Βόλου και γενικότερα της Μαγνησίας, ήταν «ανέλπιστα» μεγάλο.

«Έτσι, ανταποκριθήκαμε, αμέσως, στο κάλεσμα των πατατοπαραγωγών Νευροκοπίου Δράμας να διαθέσουν το προϊόν τους χωρίς μεσάζοντες», είπε η κ. Τσιώμου. Στη συνέχεια, ζήτησαν και έλαβαν από το Συνεταιρισμό Πατατοπαραγωγών Δράμας μια λίστα με όλους τους παραγωγούς της περιοχής.

«Μέχρι στιγμής κλείσαμε 15 τόνους πατάτες και έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα προστεθούν άλλοι 15 τόνοι», είπε η κ. Τσιώμου και συμπλήρωσε ότι πολλοί Βολιώτες ζήτησαν να γίνουν εθελοντές και να βοηθήσουν στη διανομή του προϊόντος. «Όσον αφορά την τιμή της πατάτας, είναι μόλις 0,25 ευρώ το κιλό. Οι συσκευασίες θα είναι των 10 κιλών, άρα 2,5 ευρώ», επισήμανε.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...