Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Νέο πρόγραμμα στήριξης αστέγων από τον ΟΠΑΠ

http://www.kala-nea.gr/wp-content/uploads/2012/02/Astegos.jpg

Ο ΟΠΑΠ θα προσφέρει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης για τους αστέγους, που περιλαμβάνει δωρεάν γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης. Πρόκειται για τους αστέγους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ «Κλίμακα», αλλά και όσοι σιτίζονται σε αυτές δύο φορές κάθε εβδομάδα.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, από τις 28/2 προσφέρονται:

δύο γεύματα ημερησίως έως το τέλος του έτους για τους 25 ανθρώπους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης
τα γεύματα με τα οποία η οργάνωση σιτίζει κάθε Δευτέρα και Τετάρτη τα περίπου 120 άτομα στις εγκαταστάσεις της, για διάστημα έξι μηνών.

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ διασφαλίζει έως το τέλος του χρόνου την προμήθεια των ειδών καθημερινής ανάγκης (απορρυπαντικά, σαπούνια, καφέδες, νερά κ.λπ.) μέχρι το ποσό των 1.000 ευρώ τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή το πρόγραμμα στήριξης των αστέγων, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Κλίμακα», με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών εργαζομένων του ΟΠΑΠ, στη διάρκεια του οποίου θα διατεθούν συνολικά 1.600 γεύματα, 500 μπουφάν και 500 υπνόσακοι, σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας όπου διαβιούν άστεγοι (Σόλωνος, Μοναστηράκι, Πειραιώς, Σταδίου, Πειραιάς).

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...