Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις χοληστερίνης και πίεσης στην Πάτρα


Δωρεάν εξετάσεις χοληστερίνης και πίεσης, θα γίνονται αύριο και την Πέμπτη (21 και 22 Μαρτίου), για τους δημότες, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Παράλληλα θα δίνονται και ενημερωτικές ομιλίες για την υγεία της καρδιάς.


Όλα αυτά, στο πλαίσιο του προγράμματος, «Διαδρομές Καρδιάς» του Becel pro-activ έρχονται στην Πάτρα, να μας ενημερώσουν για την υγεία της καρδιάς μας. Στόχος του διημέρου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, Tμήμα Τρίτης Ηλικίας, Δημοτικά Ιατρεία, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το ρόλο της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, ως βασικών παραγόντων κινδύνου.

Όλοι οι δημότες της Πάτρας θα έχουν τη δυνατότητα για:
-Δωρεάν εξετάσεις χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Μαιζώνος 110) στις 21 και 22 Μαρτίου. Θα πραγματοποιηθεί στιγμιαία εξέταση χοληστερίνης με απλό «τσίμπημα» στο δάχτυλο, χωρίς τη χρήση σύριγγας.
-Δωρεάν παρακολούθηση ομιλιών για την υγεία της καρδιάς, με έμφαση στην παιδική χοληστερίνη και τη χοληστερίνη κατά την εμμηνόπαυση, στις 21 Μαρτίου και ώρα 7:30 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου Α' 13-19).

Το πρόβλημα της αυξημένης χοληστερίνης εξελίσσεται σε νούμερο ένα κίνδυνο για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι Έλληνες τείνουμε να παραβλέπουμε τον κίνδυνο που συνεπάγονται τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, λόγω του ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Οι «Διαδρομές Καρδιάς» του Becel pro-activ έρχονται με τρόπο βιωματικό και άμεσο να ενεργοποιήσουν τους πολίτες και να τους ενημερώσουν για τα επίπεδα χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης, και για την υγεία της καρδιάς σε όλα τα στάδια της ζωής.

Οι «Διαδρομές Καρδιάς» είναι μια πρωτοβουλία του Becel pro-activ και του Τμήματος Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Πρόληψης Υγείας -Διατροφής και Άθλησης, τη συνεργασία της Karabinis Medical και την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας και του ΣΥ.ΦΑΝ.ΣΠΕ.

***Αύριο στις 11 το πρωί, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα, κ. Θεοχάρης Μασσαράς, για ενημέρωση γύρω από το πρόγραμμα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...