Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα ενάντια στο χαράτσι των διοδίων

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξουν οι μπάρες και οι οδηγοί θα περνούν ελεύθερα

Σημαντική απόφαση ενάντια στο συνεχιζόμενο χαράτσι των σταθμών διοδίων στην Β.Α. Αττική και την προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών έλαβε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Με ψήφισμά του, ζητεί να ρυθμιστεί άμεσα προς όφελος των πολιτών της Αττικής το θέμα με τους σταθμούς των διοδίων που παρεμποδίζουν τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής, να επανεξεταστεί το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών που ποινικοποιεί τις διαμαρτυρίες και να αποσυρθούν όλα τα ειδοποιητήρια πληρωμής σε βάρος των κατοίκων της Β.Α. Αττικής που κάνουν χρήση του δημόσιου αγαθού των οδικών αξόνων για τις εσωτερικές μετακινήσεις.

Ζητεί να επανεξεταστεί το άρθρο του νομοσχεδίου του υπ. Υποδομών και να αποσυρθούν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εις βάρος των κατοίκων της Β.Α. Αττικής
Το θέμα έφεραν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με κοινό αίτημά τους, οι περιφερειακές παρατάξεις "Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο" και "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής - Ελεύθερη Αττική", ενώ στη συζήτηση έδωσαν το παρών αρκετοί κάτοικοι της Β.Α. Αττικής που εδώ και δύο χρόνια δίνουν μεγάλο αγώνα ενάντια στο ληστρικό χαράτσι των σταθμών διοδίων στην περιοχή τους. Όπως τόνισαν οι δύο παρατάξεις, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού υπέγραψαν αποικιοκρατικές και λεόντειες συμβάσεις παραχώρησης με τις κοινοπραξίες των πολυεθνικών εταιρειών. Οι εταιρείες αυτές συνεχίζουν να εισπράττουν από τα διόδια εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να εκτελούν σχεδόν κανένα έργο εδώ και χρόνια. Ταυτόχρονα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με υπέρογκα πρόστιμα τους πολίτες που αντιστέκονται, στοχεύοντας στην πλήρη καθυπόταξη του κινήματος αντίστασης.

Την ίδια στιγμή, το ΥΠΟΜΕΔΙ σε ν/σ που έφερε στη Βουλή επιχειρεί την ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια των διοδίων! "Δεν είναι δυνατόν ένα δημόσιο αγαθό όπως εκείνο των εθνικών και των άλλων οδικών αξόνων να μην είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν χρυσοπληρώσει δεκαετίες τώρα τη δημιουργία και την υποδομή τους και στερούνται της απόλαυσης των συνταγματικών τους δικαιωμάτων" σημείωσαν η "Αττική Συνεργασία" και το "Μέτωπο Αλληλεγγύης".

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...