Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ναύπακτο


Ευρύ δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης αναπτύσσει ο Δήμος Ναυπακτίας και, εντός του μηνός, ξεκινά και τη διανομή γευμάτων. Έμφαση και στον πολιτισμό με τη δημιουργία Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων Αντί της πεπατημένης των Κοινωνικών Παντοπωλείων, για λόγους διακριτικότητας περισσότερο, ο Δήμος Ναυπακτίας, με τη συνεργασία της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και την ενεργό συμπαράσταση φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, δημιούργησε την Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Εκεί απευθύνονται κάτοικοι της περιοχής που βάναυσα πλήττονται απ’ την οικονομική κρίση και την ύφεση, προκειμένου να καλύψουν βασικές ανάγκες για την αξιοπρεπή διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Με σημείο αναφοράς το κτίριο όπου έως πρότινος στεγαζόταν παιδικός σταθμός, ο Δήμος αναπτύσσει ένα ευρύ δίκτυο εξακτινώνοντας σταδιακά την κοινωνική του δράση σε ολόκληρη τη Ναυπακτία.

Στο χώρο αυτόν πάντως οι πολίτες, με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί απ’ τις υπηρεσίες της Πρόνοιας, παραλαμβάνουν είδη διατροφής, αλλά και ρουχισμό ή άλλα αγαθά που μπορεί να έχουν ανάγκη.

Με δεδομένη την ύπαρξη οργανωμένης κουζίνας, για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού παλιότερα, το διάστημα που ακολουθεί θα γίνεται στο κτίριο, από εθελοντές, και παρασκευή γευμάτων, τα οποία στη συνέχεια θα διανέμονται στους πολίτες.


Ήδη, περισσότεροι από εκατό κάτοικοι της περιοχής απευθύνονται στην Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μια παράλληλη δράση που αναπτύσσει ο Δήμος Ναυπακτίας έχει να κάνει με τον πολιτισμό και τη δημιουργική διέξοδο που αποκτούν πλέον δημότες, μέσω των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων.
Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα: Το τμήμα θεάτρου και τα τμήματα κατασκευής κοσμήματος, μαρινέτας και μάσκας. Όπως μας πληροφορεί η αρμοδία αντιδήμαρχος κα Μαρία Ζαμπάρα, με τη λειτουργία αυτών των τμημάτων επιτυγχάνονται πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, καθώς και εκπαιδευτές θα μπορούν να απασχοληθούν διασφαλίζοντας εισοδήματα και η περιοχή συνολικά αναβαθμίζεται ως προς το πολιτισμικό της γίγνεσθαι.

Οι κάτοικοι της περιοχής, τόσο στην πόλη της Ναυπάκτου και στο ΚΑΠΗ, που μεταφέρεται πλέον, όσο και στο Αντίρριο, στο Πνευματικό Κέντρο, έχουν ήδη εκδηλώσει σε ικανοποιητικό αριθμό το ενδιαφέρον τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και για ορισμένους η εκπαίδευσή τους στους παραπάνω τομείς θα τους δώσει ενδεχομένως έναν επαγγελματικό προσανατολισμό που έως τώρα δεν είχαν σκεφθεί.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...