Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αυτή την εβδομάδα η κλήρωση για τους λαχανόκηπους του ΑΠΘ


Με κλήρωση που θα γίνει πιθανότατα αυτή την εβδομάδα θα αναδειχθούν οι περίπου 300 τυχεροί που θα πάρουν ένα τεμάχιο λαχανόκηπου στο αγρόκτημα του ΑΠΘ.
Οι αιτήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού μέχρι την περασμένη Παρασκευή οπότε έληγε η διαδικασία, είχαν κατατεθεί πάνω από 4.500. Ωστόσο, ακριβής καταγραφή θα υπάρξει μέσα στην εβδομάδα. Αυτές τις ημέρες, πάντως, ετοιμάζονται τα τεμάχια λαχανόκηπου, 100 τ.μ. έκαστο, προκειμένου να δοθούν στους καλλιεργητές κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα.

Το αγρόκτημα του πανεπιστημίου και η Γεωπονική σχολή θα παρέχουν στους φιλόδοξους αγρότες συμβουλευτική υποστήριξη με φοιτητές της σχολής και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο, καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Επιπλέον, η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, ενώ ο χώρος σε κάθε πολίτη θα δοθεί μόνο για τρία χρόνια.

Πιθανότατα την επόμενη χρονιά να υπάρχει δυνατότητα να προσφερθεί μεγαλύτερη έκταση για καλλιέργεια στους φιλόδοξους αγρότες.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...