Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

«Ευρωπαϊκή διάκριση» για την Ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως


Το έργο της ανάπλασης του Πεδίου του Άρεως επιλέχθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών ως μια από τις έξι πιο καινοτόμες δράσεις στην ΕΕ στο πλαίσιο της ενότητας«Όμορφες Πόλεις».
Η παρουσίαση του έργου έγινε στην 5η Συνδιάσκεψη Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Κοπεγχάγη.

Η έκθεση της Επιτροπής των Περιφερειών στοχεύει στην προβολή των βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας, της καινοτομίας, της ενεργειακής απόδοσης, των μεταφορών, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προώθησης της απασχόλησης.

Η ανάπλαση του πάρκου αποτελεί μια από τις πιο καινοτόμες δράσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη αστικών περιοχών. Η χρήση ψυχρών υλικών στους πεζοδρόμους και νέων τεχνολογιών άρδευσης δημιουργούν ένα καταφύγιο δροσιάς για τους πολίτες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς επιτυγχάνεται η μείωση της θερμοκρασίας κατά 2 έως τέσσερις βαθμούς κελσίου.

Το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στο κοινό στο τέλος Ιουλίου. Η Έκθεση θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες τον Μάιο του 2012 στα πλαίσια της ‘’Πράσινης Έβδομαδας» που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...