Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Δήμο Λευκάδας


Στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου προχωρεί ο Δήμος Λευκάδας, έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ενισχύσει τουςοικονομικά χειμαζόμενους δημότες του.
Οι προμήθειες των παραπάνω προϊόντων θα γίνονται  κυρίως  από το δήμο σε βάρος του δημοτικού προϋπολογισμού, αλλά θα προέρχονται  και από δωρεές ευαισθητοποιημένων δημοτών, συλλόγων, σωματείων, εταιρειών, Εκκλησίας και νομικών προσώπων.

Ο έλεγχος λειτουργίας του Παντοπωλείου θα γίνεται από επιτροπή που θα αποτελείται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ένα δημοτικό σύμβουλο,  και τον προϊστάμενο του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας. Η υποστήριξη λειτουργίας της παραπάνω δομής θα γίνεται από το προσωπικό του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο θα συνεπικουρείται από το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και ομάδα εθελοντών η οποία θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγαστεί σε κτήριο του δήμου στην οδό Θ. Στράτου (πρώην Γυμνάσιο Θηλέων). Ο δήμος θα προβεί στις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης και υγιεινής του χώρου και θα παρέχει στους δικαιούχους τυποποιημένα τρόφιμα, είδη βρεφανάπτυξης, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας κ.λπ.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την χορήγησης δωρεάν προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα κατατίθενται στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας Οι κατάλογοι των δικαιούχων θα καταρτίζονται  από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και θα εγκρίνονται στη συνέχεια από την Επιτροπή.

«Απαιτούνται εθελοντικές προσφορές και συλλογικές δράσεις που θα ανακουφίσουν όσους έχουν πραγματική ανάγκη από συγκεκριμένα αγαθά και κυρίως η ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας με στόχο την ποιοτική βελτίωση του κοινωνικού κράτους και την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...