Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δωρεάν διανομή φαγητού από φοιτητές του ΑΠΘ



Ανακοίνωση Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ:

Αντιλαμβανόμενοι τους εαυτούς μας ως μέλη της κοινωνίας που πλήττεται από την οικονομική και κοινωνική κρίση επιλέγουμε να μην αδιαφορήσουμε μπροστά στις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας της οποίας άλλωστε αποτελούμε μέρος ως φοιτητές. Επιλέγουμε να μην περιχαρακωνόμαστε στα όρια του πανεπιστημίου, αλλά να απλώσουμε τις δράσεις μας και εκτός αυτού, προσπαθώντας να κοινωνικοποιήσουμε τις διεκδικήσεις και τα προτάγματα μας σε ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο.

Για αυτό το λόγο, καλούμε όσους θέλουν (πρωτοβουλίες, άτομα, συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται εντός του πανεπιστημίου) να ενισχύσουν την παρακάτω δράση:

Μοίρασμα φαγητού χωρίς αντίτιμο σε μεγάλες ποσότητες σε κοινωνικές ομάδες που πλήττονται άμεσα από τις παρούσες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες που έχουν επιβληθεί από τους κρατούντες.

Η παραπάνω δράση δεν γίνεται με φιλανθρωπική σκοπιά, αλλά προτάσσει την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια ως δομικούς και λογικούς άξονες μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από εξουσιαστικά πρότυπα και μηχανισμούς. Αντιλαμβανόμαστε την φιλανθρωπία ως μέσο διατήρησης των κοινωνικών ανισοτήτων και συγκάλυψης των πραγματικών υπαίτιων της καπιταλιστικής κρίσης. Για αυτό το λόγο προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την άμεση δράση ως τα μέσα πάλης για τη δημιουργία των συνθηκών διεκδίκησης ενός κόσμου έξω από τα πλαίσια που μας επιβάλλονται.

Καλούμε όποιον θέλει να στηρίξει και να συν-διαμορφώσει πάνω σε αυτή τη δράση συνειδητοποιώντας το ρόλο του ως αλληλέγγυος με τα υπόλοιπα πληττόμενα   κομμάτια της κοινωνίας σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου στις 17:00 στην πτέρυγα των Χημικών Μηχανικών στην Πολυτεχνική Σχολή για την οργάνωση και το συντονισμό της παραπάνω δράσης.

Η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Από Κοινού Αυτόνομη Πρωτοβουλία Χημικών Μηχανικών

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...