Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στα σκαριά το Φεστιβάλ Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη


Φεστιβάλ τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Φεστιβάλ τουρισμού, με προϊόντα και προτάσεις «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα των Θεσσαλονικέων και της ...τσέπης τους, αλλά και με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, κληρώσεις και προσφορές, διοργανώνει το Μάιο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης (ΕΕΘ), στον χώρο της πρώτης προβλήτας του λιμανιού.

 
Το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου, ανάμεσα δηλαδή στον φημολογούμενο χρόνο των εκλογών και την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, θα έχει και εκθεσιακό του κομμάτι, ενώ θα ...βαδίσει κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού.
 
«Θα παρουσιάσουμε προτάσεις όσο πιο οικονομικές γίνεται, για προορισμούς σχετικά κοντινούς και εύκολα προσβάσιμους από τη Θεσσαλονίκη, μέσω Εγνατίας Οδού. Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν περιοχές όπως η Ήπειρος, τα Επτάνησα, οι Σποράδες, αλλά και η Χαλκιδική, ενώ η είσοδος στο Φεστιβάλ θα είναι εντελώς δωρεάν και δεν αποκλείεται να συνδυαστεί και με εκδηλώσεις άλλων φορέων», δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της νεοσύστατης Επιτροπής Τουρισμού του ΕΕΘ, Χρύσα Γρανούζη.
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά, στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του ΕΕΘ είναι «να βγάλει τον κόσμο από τα σπίτια του», δίνοντας στις εκδηλώσεις έναν διαφορετικό χαρακτήρα, στη βάση μιας «άλλης φιλοσοφίας».
 
Μεταξύ των εκθετών του φεστιβάλ θα περιλαμβάνονται τουριστικά πρακτορεία και ενώσεις των περιοχών που προαναφέρθηκαν. Πάντως, οι ακριβείς ημερομηνίες πραγματοποίησης του φεστιβάλ δεν έχουν οριστικοποιηθεί, ενώ και το πρόγραμμα εκδηλώσεων τελεί υπό σχεδιασμό.
 
Την διοργάνωση του Φεστιβάλ Τουρισμού ανακοίνωσε επισήμως ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο Επιμελητήριο, με τη συμμετοχή των φορέων της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού του νομού Θεσσαλονίκης.
 
Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε η νεοσύστατη Επιτροπή, μετείχαν ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, οι πρόεδροι της Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης, Γιώτης Χαραλάμπους, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης, της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης Μιχάλης Πεζίκογλου και του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Αγίου Γεωργίου (Ασπροβάλτα-Βρασνά), Χριστόδουλος Ζαχόπουλος.
 
Ο κ. Ζορπίδης ανακοίνωσε ακόμη ότι το Επιμελητήριο θα μισθώσει από το λιμάνι χώρο για να σταθμεύουν τα πούλμαν, που μεταφέρουν τουρίστες στη Θεσσαλονίκη. Ζήτησε από το δήμαρχο να διασφαλίσει δύο ακόμη πάρκινγκ για λεωφορεία σε διαφορετικά σημεία.
 
ΟΑΣΘ και αυτοκινητιστές στον Οργανισμό Τουριστικής Προώθησης Θεσσαλονίκης
Tη διεύρυνση του Οργανισμού Τουριστικής Προώθησης και Μάρκετινγκ με τη συμμετοχή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), αλλά και των κοινοπραξιών των αυτοκινητιστών ταξί, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα για την ανάπτυξη του βυζαντινού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.
 
Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να προσελκύσει στην πόλη κι άλλα γεγονότα διεθνούς εμβέλειας, αντίστοιχα με αυτά το φεστιβάλ της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας WOMEX, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο, αλλά και της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, που κέρδισε η πόλη για το 2014.
 
Ο Διονύσης Ψωμιάδης, τέλος, ανέφερε ότι στην προσπάθεια προβολής της περιοχής δεν υπάρχει η στήριξη της πολιτείας, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια, αλλά και όσα διατίθενται συχνά μπλοκάρονται από τη γραφειοκρατία.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...