Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δωρεάν σεμινάριο "Ανάπτυξης Σεναρίων Ντοκιμαντέρ" στη Θεσσαλονίκη


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «STORYDOC», διοργανώνει Σεμινάριο - Εργαστήριο Ανάπτυξης σεναρίων Ντοκιμαντέρ, από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2012.
Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42 και Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 210869869) και κατά τις ώρες 09:30 - 14:00 και 15:30 – 17:00. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και στο τέλος των εργασιών θα παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε κινηματογραφιστές, παραγωγούς, ερευνητές, δημοσιογράφους, φοιτητές και σπουδαστές κινηματογράφου, τηλεόρασης και Μ.Μ.Ε.

Στην διάρκειά του, θα αναπτυχθούν 20 σενάρια ταινιών τεκμηρίωσης, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε προτάσεις γύρω από την πολύπλευρη κρίση - οικονομική, κοινωνική, πολιτική, αξιών και ταυτότητας – που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι Έλληνες και Ευρωπαίοι ειδικοί από τον χώρο παραγωγής ντοκιμαντέρ και υπεύθυνοι προγραμμάτων Ευρωπαϊκών και Διεθνών τηλεοπτικών δικτύων.

Παράλληλη Εκδήλωση:

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 14:30, θα πραγματοποιηθεί η προβολή του Ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά» του Βασίλη Λουλέ, με θέμα την διάσωση των Εβραίων από τους Θεσσαλονικείς στην διάρκεια της κατοχής, τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Ομιλίες:

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στις 13:30, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό των πολιτιστικών δράσεων για το 2012.

Την ίδια ημέρα, στις 14:30, ο Γενικός Διευθυντής της Δημόσιας Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος και μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φίλιος Στάγκος, θα αναπτύξει τις θέσεις του, σχετικά με τα όρια ανάμεσα στην δημοσιογραφία και το ντοκιμαντέρ.

Πληροφορίες στο τηλεφωνικό νούμερο 210 8663963, Κα Χαρά Λαμπίδου και με e- mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση lampidou@storydoc.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...