Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ο προσωπικός... κούριερ των κατοίκων της Βόλβης



Τον προσωπικό τους κούριερ απέκτησαν, προ ημερών, κάτοικοι του Δήμου Βόλβης, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται πλέον κατ’ οίκον για τη διαβίβαση αναγκαίων εγγράφων, πιστοποιητικών κ.ά. προς τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.

Ο δημοτικός ανταποκριτής καλείται να παρέχει βοήθεια κυρίως στους ανήμπορους και ασθενείς ηλικιωμένους δημότες, καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες στις έξι δημοτικές ενότητες του διευρυμένου δήμου.

Οι πολίτες μπορούν πλέον να καλούν τον δημοτικό ανταποκριτή σε εργάσιμες ώρες και μέρες, κάθε φορά που χρειάζεται να καταθέσουν ή να λάβουν έγγραφα από τις δημοτικές υπηρεσίες ή και τα ΚΕΠ. Η εξυπηρέτηση αφορά συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα του Δήμου Βόλβης, δημότες που αδυνατούν να μετακινηθούν, επειδή είναι άρρωστοι ή ανήμποροι, ή έχουν γενικώς αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.

Για την κάλυψη των αναγκών αυτών, η διοίκηση του Δήμου Βόλβης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Γαλαμάτη, σύστησε αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας για ανήμπορους ηλικιωμένους πολίτες και ΑΜΕΑ, το πρώτο που τέθηκε σε λειτουργία στο πλαίσιο και του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη. «Οι ανάγκες των δημοτών και σε διοικητικό επίπεδο είναι πολλές και συγκεκριμένες. Ως εκ τούτου, ο δημοτικός ανταποκριτής θα παρέχει βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους που για διάφορους λόγους αδυνατούν να μετακινηθούν από και προς τις δημοτικές υπηρεσίες» τόνισε ο δήμαρχος κ. Γαλαμάτης.

Πηγή: makthes
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...