Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Δωρεάν ψηφιακές ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους Μεσσήνης και Επιδαύρου


Δωρεάν ξεναγήσεις στην αρχαία Μεσσήνη και την Επίδαυρο

Δωρεάν ψηφιακές ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσήνης και της Επιδαύρου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες τους, μέσα από την εφαρμογή ενός προγράμματος που δημιούργησε το «Διάζωμα» σε συνεργασία με την εταιρεία πληροφορικής Apt και την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Tο Ταμείο Αρχαιολογικών (ΤΑΠ) θα χορηγήσει το φωτογραφικό υλικό που διαθέτει για την αρχαία Μεσσήνη και Επίδαυρο, ορίστηκε δε η αναγραφή του ονόματος των χορηγών (ΤΑΠ και ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος») σε εμφανές σημείο της εφαρμογής.

Η καινοτόμος εφαρμογή απευθύνεται στους χρήστες «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και λειτουργεί σε όσες συσκευές βασίζονται σε λειτουργικά συστήματα Android και iOS (Apple), αξιοποιώντας όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες των σύγχρονων συσκευών, όπως το GPS ή την ψηφιακή πυξίδα.

Η ψηφιακή ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσήνης και της Επιδαύρου, που διατίθεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, θα διατηρήσει την ελεύθερη πρόσβαση. Οι επισκέπτες, μέσα από τα «έξυπνα» κινητά τους, έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα παραπάνω μνημεία είτε την ώρα που βρίσκονται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο είτε από οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη. Η εικονική ξενάγηση περιλαμβάνει εικόνες, βίντεο, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, κείμενα και αφηγήσεις από τους δύο συντελεστές των ανασκαφών και αναστηλώσεων -τους καθηγητές Πέτρο Θέμελη και Βασίλη Λαμπρινουδάκη-, καθώς και αποσπάσματα από τις εργασίες συντήρησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν τις δύο εφαρμογές από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εταιρειών APT και EasyGuideApp.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...