Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Κοινωνικό Ιατρείο για άπορους στο δήμο Παύλου Μελά


Κοινωνικό Ιατρείο στο οποίο θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε άπορους πολίτες θα λειτουργήσει στα τέλη Μαΐου στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του δήμου Παύλου Μελά.
Το Κοινωνικό Ιατρείο θα στεγαστεί σε κτίριο επί της οδού Αγίας Μαρίνης 4, όπου σήμερα λειτουργεί το φυσιοθεραπευτήριο του δήμου Παύλου Μελά. Εκεί θα παρέχουν εθελοντικά υπηρεσίες γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (ακόμη και ορθοδοντικός), ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και δημοτικό οδοντιατρείο. Να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο φυσιοθεραπευτές του δήμου θα επισκέπτεται κατ΄ οίκον τους ανήμπορους δημότες για τις φυσιοθεραπείες τους.

Στο πλαίσιο τον δραστηριοτήτων του δήμου Παύλου Μελά για την υποστήριξη των δημοτών που προέρχονται από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, διοργανώνεται από τις 25 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου πρόγραμμα πρόληψης για θέματα υγείας, υπό τον τίτλο «Ημέρες Υγείας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, εξετάσεις μαστού και μαστογραφίες, ψηλάφηση και διαγνωστικό υπέρηχο για ανεύρεση όζων του θυρεοειδούς. Επίσης θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες με θέμα τη δωρεά οργάνων, τις μεταμοσχεύσεις, τις παθήσεις του θυρεοειδούς, τη μακροζωία και την επιτυχημένη γήρανση, τις αθλητικές κακώσεις, το AΙDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε χάρη σε χορηγίες, ενώ ο δήμος κατέβαλε για το κόστος της διοργάνωσης μόνο το ποσό των 156 €.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...