Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου στην Αλεξάνδρεια


Ο δήμος Αλεξάνδρειας και το περιφερειακό τμήμα Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών του δήμου, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης, μια μάστιγα της εποχής μας», με ομιλητή τον κ. Αστέριο Καρούλια, Ιατρό-Ειδικό Παθολόγο, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου) την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 και ώρα 7 μ.μ.. Μετά την ομιλία και τη συζήτηση, θα γίνει δωρεάν μέτρηση σακχάρου σε όσους το επιθυμούν από νοσηλεύτριες του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» και εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Εκδήλωση για τη μεσογειακή διατροφή στην Αλεξάνδρεια - την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 με «μουσικομαγειρέματα» από τον Ευτύχη Μπλέτσα

Ο δήμος Αλεξάνδρειας με την Ομάδα Εθελοντών του δήμου διοργανώνουν την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 εκδήλωση – παράσταση με θέμα «Η μεσογειακή διατροφή στη ζωή μας» και προσκεκλημένο τον κ. Ευτύχη Μπλέτσα, ευρύτερα γνωστό από την τηλεοπτική εκπομπή του στον Alpha «H κουζίνα της Mαμάς».

Μια μουσικομαγειρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη πολλές εκπλήξεις, επίδειξη μαγειρικής με ιδιαίτερες μεσογειακές γεύσεις, δημιουργική ψυχαγωγία και τραγούδι, με τον ευχάριστο και μοναδικό τρόπο του Ευτύχη Μπλέτσα,  που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα υγιεινής διατροφής.

Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν μαθητές της 5ης και 6ης τάξης των δημοτικών σχολείων της πόλης, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (ώρα έναρξης 10:30 π.μ., είσοδος ελεύθερη).

Ο Ευτύχης Μπλέτσας γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Αγγλία και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη όπου μένει και έχει την έδρα της εταιρείας του «Foodmusic». Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Μαγειρική Οικονομία» και «Παστίτσιο της Μαμάς», παρουσιαστής της «Μαγικής Κουζίνας» και της «Κουζίνας της Μαμάς», δημιουργός της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» που προάγει την υγεία με εκπαιδευτική ψυχαγωγία και ιδρυτής της Ακαδημίας Θετικής Ενέργειας όπου κάποιος μαθαίνει πώς να έχει περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση.

Εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικούς σταθμούς και είναι μόνιμος συνεργάτης εντύπων για θέματα μαγειρικής και διατροφής. Έχει συνεργαστεί με κρατικούς φορείς στην Κύπρο για την διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, έλαβε ενεργό μέρος στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας για την προβολή των βασικών αρχών της υγιεινής διατροφής, ενώ συνεργάζεται συστηματικά με οργανισμούς και εταιρείες για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων διατροφής στο εξωτερικό.
Το 2009 συνεργάστηκε με την Αγγλόφωνη παραγωγή «Planet Food», παγκόσμιας εμβέλειας, με συμμετοχή του σε ένα επεισόδιο αφιερωμένο και γυρισμένο στην Ελλάδα για την Ελληνική κουζίνα. Έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και το Εξωτερικό μελετώντας κάθε διάσταση του φαγητού και έχει αποκτήσει διπλώματα Διατροφολογίας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών Επιστημών, ενώ έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων Διατροφής, Υγιεινής Μαγειρικής και Ψυχολογίας.
Το φθινόπωρο του 2006 ξεκίνησε στην ΕΤ3 την εκπομπή «η κουζίνα της Μαμάς» η οποία γνώρισε γρήγορα μεγάλη επιτυχία και πήρε «μεταγραφή» στην τηλεόραση του Alpha. Πραγματοποιεί συνεχώς Μαγειρικά εργαστήρια για παιδιά, διαλέξεις «Διατροφικής Ευφυΐας», σεμινάρια «Μαγειρικής στο Γυαλί» και Μουσικομαγειρικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. ενώ συνεχίζει να τραγουδάει και να μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές, γαστρονομικές γιορτές και φεστιβάλ φαγητού.
Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία στην προσωπική του ιστοσελίδα: bletsas.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...