Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δωρεάν κατασκηνωτικό πρόγραμμα για ΑμΕΑ

kataskhnosi

O Δήμος Αλεξάνδρειας, όπως κάθε χρόνο, θα υλοποιήσει και φέτος κατασκηνωτικό πρόγραμμα διακοπών, για παιδιά Α.Μ.Ε.Α (στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου) και παιδιά δημοτών οικονομικά αδυνάτων (στις αρχές  Αυγούστου 2012, για διάστημα 11 ημερών).

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για όσους πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια, τα οποία, ανά κατηγορία, είναι τα εξής:

α) Για παιδιά Α.Μ.Ε.Α.:

Βεβαίωση (ή ιατρική γνωμάτευση) του ποσοστού αναπηρίας του παιδιού.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2011 των γονέων, όπου το εισόδημα δεν θα ξεπερνά το ποσό των 15.000 ευρώ (συνολικό δηλωθέν εισόδημα).
Να δηλώσουν εάν απαιτείται συνοδός.
Σε περίπτωση που δεν θα απορροφηθεί η διατιθέμενη πίστωση, κατά προτεραιότητα, από παιδιά Α.Μ.Ε.Α, το υπόλοιπο της πίστωσης θα διατεθεί για την φιλοξενία, σε θερινή κατασκήνωση, παιδιών οικονομικά αδυνάτων δημοτών. Σημειώνεται ότι εάν κάποια οικογένεια έχει δύο παιδιά Α.Μ.Ε.Α, θα επιλεγούν και τα δύο.

β) Για παιδιά οικονομικά αδύνατων δημοτών:

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας από 8-14 ετών (δηλαδή γεννηθέντες το 1998 έως και το 2004) τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν:

Ιατρική γνωμάτευση του παιδιού.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2011 των γονέων, όπου το συνολικό δηλωθέν εισόδημα δεν θα ξεπερνά κατά περίπτωση: α) το ποσό των 10.000 ευρώ για ζευγάρι με ένα τέκνο, β) το ποσό των 12.000 ευρώ για ζευγάρι με δυο τέκνα και μόνο για τη συμμετοχή ενός παιδιού, γ) το ποσό των 15.000 ευρώ για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και μόνο για τη συμμετοχή του ενός παιδιού.
Προτεραιότητα στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα θα έχουν κατά σειρά: οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι οικογένειες με δύο παιδιά και ακολούθως οι οικογένειες με ένα παιδί.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια για την συμμετοχή τους στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Δήμου είναι μεγαλύτερος από τον συνολικό αριθμό των θέσεων που μπορεί να καλύψει ο Δήμος, τότε θα διεξαχθεί δημόσια, ενώπιον τριμελούς Επιτροπής, κλήρωση μεταξύ των οικογενειών με ένα και δύο παιδιά, σε τόπο και χρόνο που θα ορισθεί μεταγενέστερα με ανακοίνωση του Δήμου.

Οι γονείς των παιδιών που δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, αλλά επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Δήμου, θα μπορούν να συμμετέχουν καταβάλλοντας το συνολικό ποσό της φιλοξενίας που θα ισχύει και για το Δήμο.

Η περίοδος υποβολής των δικαιολογητικών, όπως αναφέρονται ανωτέρω, είναι από την Παρασκευή 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012. Τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας (1ος όροφος, Γραφείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, αρμόδια υπάλληλος για πληροφορίες: κα. Μοσχοτά Κρυστάλλω, τηλ. 23333-50116).

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...