Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Παραγωγοί και ξενοδόχοι της Χαλκιδικής παρακάμπτουν τους μεσάζοντες


Με ντομάτες, αγγουράκια, ελιές και τυροκομικά προϊόντα θα προμηθεύουν απευθείας τριάντα παραγωγοί της Χαλκιδικής ισάριθμους ξενοδόχους της περιοχής.

Παράλληλα, σχεδιάζονται νέες συνεργασίες μεταξύ παραγωγών και ιδιοκτητών εστιατορίων, αλλά και σούπερ μάρκετ.«Το επόμενο βήμα είναι αντίστοιχες συμφωνίες με εστιατόρια και σούπερ μάρκετ ώστε οι επισκέπτες των εστιατορίων να μπορούν να γευτούν τοπικά προϊόντα και τοπικές συνταγές και οι καταναλωτές να βρίσκουν χαλκιδικιώτικα προϊόντα σε αντίστοιχες γωνιές των σούπερ μάρκετ», εξηγεί, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.

«Οι συνεργασίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της προώθησης των τοπικών προϊόντων μέσα από τη διαδικασία της ελεύθερης αγοράς.

Οι παραγωγοί αντιλαμβάνονται ότι, μέσα από τη δική μας πρωτοβουλία πριν από έξι μήνες, ξεκίνησε ένα "παιχνίδι" που είναι προς όφελός τους και μπορεί να τους βοηθήσει να προβάλλουν τα κρασιά, τα μέλια, τα λάδια και τα κτηνοτροφικά τους προϊόντα σε ένα ευρύ πελατολόγιο εντός και εκτός Χαλκιδικής», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ήδη πολλοί ήταν εκείνοι που επέδειξαν ενδιαφέρον για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία, τα τουριστικά καταλύματα και τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, μιας περιοχής που διαθέτει 370 μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες και συνολικά 78.000 κλίνες.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...