Tο Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα πρωτοποριακό γαστρονομικό concept με τον τίτλο "Gastronomia Italiana".
Πρόκειται για ένα ταξίδι στον κόσμο της ιταλικής γεύσης, με προτάσεις ιταλικών προϊόντων καθώς και αντίστοιχων ελληνικών, που "δένουν" άψογα με την ιταλική κουζίνα.
Καταξιωμένοι σεφ και εξαιρετικά εστιατόρια ετοιμάζουν αυθεντικά μενού για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.
Συγκεκριμένα, αύριο ιταλοί σεφ θα δείξουν την τεχνική του ριζότο και θα μαγειρέψουν live για τον κόσμο στην Πλατεία Αριστοτέλους (πάνω από Μητροπόλεως) στις 19:30.
Από 6 έως 16 Ιουνίου τα επιλεγμένα εστιατόρια θα ετοιμάζουν κάθε βράδυ μία γαστρονομική πρόταση από μία διαφορετική περιοχή της Ιταλίας το καθένα. Κάθε βράδυ και ένα διαφορετικό εστιατόριο, κάθε βράδυ και ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο της ιταλικής γαστρονομίας.
Τα συμμετέχοντα εστιατόρια είναι: 6/6, DA VINCI 7/6, MARE E MONTI 8/6, TRE MARIE (9/6 στο κέντρο, 10/6 στην Πυλαία, 16/6 στην Θ.Σοφούλη), ROOM 22 11/6, ORIZONTES 12/6, ALFREDO’S GARDEN 13/6, BANQUET 14/6, EXCELSIOR 15/6,
Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.