Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Στο δήμο Μίνωα - Πεδιάδας για τέσσερις μέρες η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου


mastogr

Στο δήμο Μινώα-Πεδιάδας θα προσφέρει δωρεάν το επόμενο τετραήμερο τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες της, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης.

Το διήμερο 15 -16 Μάιου ο μαστογράφος θα βρίσκεται έξω από το Κέντρο Υγείας Καστελίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και στις 17-18 Μάιου τις ίδιες ώρες έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν υποβληθεί σε μαστογραφίες χιλιάδες γυναίκες εντός και εκτός Κρήτης. Πολλές μάλιστα εξ αυτών, αν και σε μεγάλη ηλικία, έκαναν μαστογραφία για πρώτη φορά στη ζωή τους, έστω και αν η σχετική εξέταση επιβάλλεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Ωστόσο η συγκεκριμένη εξέταση κρίνεται επιβεβλημένη και για τις γυναίκες κάτω των 40 ετών, όταν υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά τους.

Ο γενικός κανόνας είναι οι γυναίκες από μικρή ηλικία κιόλας να μάθουν τη ψηλάφηση του μαστού, που είναι μέρος του σώματος τους και κομμάτι του εαυτού τους, τονίζουν οι γιατροί της Κινητής Μονάδας. «Πρέπει να μπει στη καθημερινότητα των γυναικών και να μην τρομάζουν. Δεν είναι ακόμα στην κουλτούρα μα, αλλά πρέπει να γίνει μέρος της» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γιατροί.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...