Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Προσφορά υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου στο «Αγία Όλγα» από τον ΟΠΑΠ

Μια ακόμη προσφορά στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών και δωρεών της έκανε η ΟΠΑΠ Α.Ε. παραδίδοντας ένα σύγχρονο πολυτομικό αξονικό τομογράφο στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, «Η Αγία Όλγα».
Ενδεικτικά της σημασίας της προσφοράς αυτής για την δημόσια Υγεία είναι τα στοιχεία που παρέθεσε ο Διευθυντής του Τμήματος του Νοσοκομείου Ιωάννης Παπαηλιού, σύμφωνα με τα οποία ήδη κατά την τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο από την εγκατάσταση του Αξονικού Τομογράφου, έγιναν 2.100 αξονικές τομογραφίες, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος απ' αυτόν που γινόταν με τον πεπαλαιωμένο Τομογράφο που διέθετε το νοσοκομείο.

Και μάλιστα, ο σύγχρονος αυτός Αξονικός Τομογράφος καλύπτει όλες τις ανάγκες στο χώρο της διαγνωστικής και της επεμβατικής ακτινολογίας, υπηρεσίες που προσφέρονται σε δεκάδες ασθενείς καθημερινά.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» ο νέος τομογράφος δεν περιορίζεται μόνο στις λεπτομερείς και ταχύτατες αξονικές τομογραφίες, αλλά έχει εφαρμογή και στην αναίμακτη αξονική αγγειογραφία, με κορυφαία την, επίσης, αναίμακτη εξέταση της αξονικής στεφανιογραφίας που εκτελείται μόνο από το επίπεδο των 64 τομών. Πρόσθετες δυνατότητες του συγκεκριμένου εξοπλισμού είναι η εικονική κολονοσκόπηση και βρογχοσκόπηση για όγκους ενδοαυλικούς, αντίστοιχα στο παχύ έντερο και στους βρόγχους, ενώ διαθέτει και το πρόγραμμα Brain perfusion, κατάλληλο για την ανίχνευση της πραγματικής έκτασης του εγκεφαλικού εμφράγματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαηλιού στο γεγονός ότι ο νέος δαπανηρός εξοπλισμός εξασφαλίζει και όλες τις επεμβατικές πράξεις και ειδικότερα διαγνωστικές βιοψίες, θεραπευτικές παροχετεύσεις συλλογών και αποστημάτων, καθώς και τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές πράξεις για θεραπεία του καρκίνου, όπως η απαλοιφή όγκων με ραδιοσυχνότητες και μικροκύματα.

Η προμήθεια του νέου Αξονικού Τομογράφου στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», αποτέλεσε αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου, αλλά και ανάγκη για το Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας, στην οποία το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα. Το τελικό κόστος του εξειδικευμένου αυτού εξοπλισμού ανήλθε σε 640.830 € και η αγορά του έγινε με βάση τον κανονισμό προμηθειών της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Το πρόγραμμα στήριξης της Υγείας, της ΟΠΑΠ Α.Ε. γα το 2012 δεν σταματά στην προσφορά του αξονικού τομογράφου προς το «Αγία Όλγα» αλλά έχει προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση δυο ακόμη Αξονικών Τομογράφων στο «Αρεταίειο» και στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, ενός συγκροτήματος Μαγνητικής Τομογραφίας στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και ενός Αξονικού Τομογράφου, ενώ θα ολοκληρωθεί η αγορά και εγκατάσταση ενός ρομποτικού συστήματος ακτινοθεραπείας υψηλής ακρίβειας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η αγορά και διάθεση σε δυο νοσοκομεία της χώρας (Ευρυτανία, Λακωνία) ασθενοφόρων οχημάτων, καθώς και η εξασφάλιση εξειδικευμένου εξοπλισμού σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...