Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

E-Market: καινοτόμο εργαλείο στήριξης τοπικής οικονομίας


Ένα καινοτόμο εργαλείο στήριξης της τοπικής οικονομίας, που φέρνει σε επαφή τον καταναλωτή απευθείας με τον παραγωγό, δημιούργησε ο δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Επεξεργασίας Δεδομένων.

Πρόκειται για το E - Market, την ηλεκτρονική πλατφόρμα μητρώου τοπικών παραγωγών και τοπικών προϊόντων του δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου, που στοχεύει στην απευθείας πώληση των προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή και στην αύξηση των τοπικών εισοδημάτων. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι «ζωντανή», λειτουργεί δηλαδή διαδραστικά ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή. Οι παραγωγοί μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Μινώα Πεδιάδας www.minoapediadas.gr εγγράφονται δωρεάν στο E-Market τοπικών προϊόντων και αποκτούν τον δικό τους κωδικό, μέσω του οποίου διαχειρίζονται τα δεδομένα των προϊόντων που προσφέρουν.

Ανά πάσα στιγμή κάθε παραγωγός μπορεί μόνος του να ενημερώνει τη σελίδα, τόσο για τις τιμές όσο και για τις ποσότητες των προϊόντων που διαθέτει, να ελέγχει τη χρονική ισχύ των προσφορών του κ.ά. Παράλληλα, ο καταναλωτής μπορεί μέσα από μια ευρεία γκάμα προϊόντων να αναζητά το καλύτερο για τα δικά του δεδομένα και να στέλνει απευθείας στον παραγωγό την παραγγελία του.

Έτσι, μέσω του E-Market η τεχνολογία συναντά την παραγωγή και δημιουργεί ευκαιρίες τόνωσης της τοπικής αγοράς αλλά και διευκόλυνσης του καταναλωτή, λειτουργώντας ανταποδοτικά για τον οικογενειακό του προγραμματισμό, αφού του δίνει τη δυνατότητα να προμηθεύεται τα προϊόντα στην τιμή παραγωγής χωρίς μεσάζοντες.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...