Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί ετών...12


Ένα καινοτόμο πρόγραμμα τεχνολογίας εφαρμόζει το 19ο δημοτικό σχολείο Χανίων στην Κρήτη. Οι δάσκαλοι εκπαιδεύουν τους μαθητές τους σε συνεργασία με συναδέλφους τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με αποτέλεσμα να βγαίνουν στον διαδικτυακό αέρα αξιόλογες εκπομπές νέων επίδοξων ή μη δημοσιογράφων.

«Έτσι λοιπόν», όπως λέει, μιλώντας στο newsbeast.gr, ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Γιανακάκης «ο καθηγητής Πληροφορικής μέσα στα πλαίσια του μαθήματός του ανέπτυξε διάφορες πρωτοπόρες δράσεις, όπως για παράδειγμα, η δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού μέσω Διαδικτύου, στο οποίο τα παιδιά αναλάμβαναν πρωτοβουλίες και δημιουργούσαν εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα».

Ο ραδιοφωνικός σταθμός στο Διαδίκτυο λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά με μαθητές της ΣΤ’ και της Ε’ Δημοτικού ενώ η ιστοσελίδα του σχολείου «τρέχει» εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά κάθε φορά εξελίσσεται. Και πληκτρολογώντας σε μια μηχανή αναζήτησης το όνομα του σχολείου, μπορεί κανείς να δει τη δουλειά των μαθητών.

Ο καθηγητής Πληροφορικής πάντως, Ανδρέας Κουκλινός, από την πλευρά του, αναφέρει στο newsbeast.gr ότι «το μόνο που έκανα ήταν να δημιουργήσω μία ιστοσελίδα την οποία ενημερώνουν τα παιδιά αλλά και στη συνέχεια να φτιάξω έναν ραδιοφωνικό σταθμό, στον οποίο, περίπου είκοσι μαθητές, χωρισμένοι σε γκρουπ, κάνουν συνεχώς εκπομπές γενικού περιεχομένου».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...