Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Διεθνής διάκριση για την ελληνική μπίρα ΒΙΟΣ 5


Η μπύρα ΒΙΟΣ 5 (με 5 δημητριακά) της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κέρδισε το βραβείο Sial D’Or Country στο διεθνή διαγωνισμό Sial D’Or που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Kαναδά (9-10 Μαΐου).

Η μπύρα «διαγωνίστηκε» στην κατηγορία «Αλκοολούχα Ποτά» και κέρδισε τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των ελληνικών προϊόντων. Ακόμα μια διεθνής διάκριση για αλκοολούχα ποτά που παράγονται στην Ελλάδα!

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από το 1986 ανά 2ετία με την υποστήριξη 30 διεθνών επιστημονικών περιοδικών στον τομέα των τροφίμων και της διανομής τους. Πρόκειται για τον κορυφαίο διαγωνισμό της «Διανομής τροφίμων και ποτών» με:
- 30 συμμετέχουσες χώρες.
- 265 προϊόντα.
- 39 βραβευμένα προϊόντα Sial d’ or, βάσει 30 επιστημονικών περιοδικών.
- 9 κατηγορίες : Μαγειρική τέχνη, ζαχαροπλαστική, φρέσκα μη γαλακτοκομικά προϊόντα, φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα, κατεψυγμένα γλυκά, κατεψυγμένα αλμυρά, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά (εκτός κρασιού), κρασιά.
- 136. 381 επαγγελματίες στον τομέα των τροφίμων από 200 χώρες.

Γιατί είναι GoodNews;
Διότι συχνά προϊόντα που έχουν κερδίσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό γίνονται στη συνέχεια διεθνείς εμπορικές επιτυχίες.

Για τον εφετινό διαγωνισμό τα κριτήρια επιλογής των προϊόντων ήταν τα εξής: 
- Η εμπορευματοποίηση του προϊόντος μετά τον Νοέμβριο του 2010 και πριν από τον Οκτώβριο του 2011.
- Ο καινοτόμος χαρακτήρας του προϊόντος.
- Η κατοχυρωμένη εμπορική επιτυχία βάσει των όρων του SEO.

Χαρακτηριστικά της ΒΙΟΣ 5:
«Η γλυκύτητα του σιταριού, η πικράδα της σίκαλης, η ελαφρότητα του καλαμποκιού, η εκλεπτυσμένη γεύση του ρυζιού και βεβαίως το κριθάρι συνθέτουν την ΒΙΟΣ 5».

- Συστατικά: Νερό, κριθάρι, σιτάρι, σίκαλη, καλαμπόκι, ρύζι.

- Αλκοόλ: 5%.

- Χρώμα: Βαθύ χρυσαφένιο.

- Γεύση: Πλούσια, μεστή γεύση η οποία διατηρεί στο ακέραιο τα αρώματα των συστατικών.

- Άρωμα: βύνη, στάχυ, χώμα.

- Σώμα: ελαφρύ.

- Τύπος (είδος): Lager – Quality.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Tο 1965 ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1ο εργοστάσιο στην Αθήνα, το οποίο παρήγαγε μπίρα Amstel. Το 2ο εργοστάσιο άνοιξε το 1974 στη Θεσσαλονίκη, επεκτείνοντας την παραγωγή, ενώ από το 1976 η Amstel έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς μπίρες στην ελληνική αγορά.

Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή και εμπορία ποιοτικών προϊόντων μπίρας και η εμφιάλωση και εμπορία του φυσικού μεταλλικού νερού ΙΟΛΗ. Για 5η χρονιά συνεχίζει το πρόγραμμα προμήθειας κριθαριού από Έλληνες παραγωγούς και παράλληλα διαθέτει τα μοναδικά 2 βυνοποιεία στη χώρα, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...