Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εργασία στη Γερμανία - ζήτηση 500.000 επιστημόνων


Εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση αναζητεί η Γερμανία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και εκτός των ορίων της, σύμφωνα με δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, οι οποίοι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσαν τη λειτουργία δύο σχετικών ηλεκτρονικών ιστοσελίδων.
Στην διεύθυνση www.make-it-in-germany.com παρουσιάζονται (στη γερμανική και στην αγγλική γλώσσα) οι τρόποι αναζήτησης απασχόλησης, ενώ διαφημίζεται ο τρόπος ζωής στη Γερμανία και τα πλεονεκτήματα της απασχόλησης στη χώρα. Φιλοξενούνται δε μαρτυρίες εργαζομένων οι οποίοι προέρχονται από το εξωτερικό. Η διεύθυνση www.fachkraefteoffensive.de απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε εξειδικευμένους Γερμανούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, υπάρχουν σήμερα περισσότερες από 500.000 κενές θέσεις εργασίας, κυρίως για φυσικούς, μηχανικούς, μαθηματικούς, νοσηλευτές, αλλά και για εξειδικευμένους τεχνικούς βιομηχανίας.

Επιπλέον, έως το 2025, η Γερμανία υπολογίζεται ότι, εξαιτίας του δημογραφικού προβλήματός της, θα χάσει περί τα έξι εκατομμύρια πολιτών σε ηλικία εργασίας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...