Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Κρήτη: Δωρεάν διανομή 6 τόνων οπωρολαχανικών σήμερα στις 19:00


Έξι τόνοι αγγούρια και ντομάτες, προσφορά παραγωγού από την Ιεράπετρα, θα διανεμηθούν, αύριο Σάββατο 30 Ιουνίου, στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της Γιορτής Αλληλεγγύης που ξεκινάει στις 19.00 το απόγευμα.

Τη Γιορτή διοργανώνει η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Ρεθύμνου και στην πλατεία θα γίνει συζήτηση για το ζήτημα των αγροτικών προϊόντων και τα προβλήματα των παραγωγών, ενώ κατόπιν θα διανεμηθούν τα λαχανικά.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, η κίνηση αυτή δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης. Είναι μια πράξη ενός ανθρώπου που προτίμησε να διαθέσει τα προϊόντα του δωρεάν, παρά να του τα αγοράσουν για ψίχουλα τα αρπακτικά που λέγονται μεσάζοντες.

Είναι πράξη ενός ανθρώπου που είδε τους κόπους του να αποτελούν προϊόν κερδοσκοπίας από τους μεσάζοντες οι οποίοι ενώ το αγοράζουν σε εξευτελιστική τιμή από τον ίδιο, έπειτα το μεταπωλούν σε εμάς τους καταναλωτές 3 – 5 φορές πάνω. Είναι η αντίδραση ενός ανθρώπου ο οποίος δεν ξέρει αν αύριο θα είναι σε θέση να ξαναφυτέψει, ειδικά όταν το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...