Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Διαγωνισμός νεανικής επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη


Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Καλαμαριά

Με στόχο  τη στήριξη της νεανικής - και όχι μόνο - δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας, το Κέντρο Στήριξης και  Ανάπτυξης  Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν» της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. και το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Καλαμαριάς με το Τμήμα Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Η έναρξη των εργασιών του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Καλαμαριάς (Λεωφόρος Καραμανλή και Μακεδονίας), στις 13 Ιουνίου 2012, στις 7 το απόγευμα.

Η συμμετοχή στη δράση συνεπάγεται μία σειρά από πρακτικές ενέργειες όπως οι παρακάτω:

- Κατάθεση περιγραφής της ιδέας κάθε ενδιαφερόμενου.

-  Αξιολόγηση του καινοτόμου χαρακτήρα και της δυνατότητάς της να εξελιχθεί σε εμπορικά εκμεταλλεύσιμο προϊόν.

- Ανάδειξη των τριάντα καλύτερων ιδεών, με βράβευση των τριών πρώτων.

-  Προσδιορισμός της επιχειρηματικής διάστασης της ιδέας, ανεξάρτητα από το φορέα εκμετάλλευσής της.

-  Ανάδειξη και υποστήριξη της επιχειρηματικής ικανότητας του φορέα της ιδέας (διάγνωση, κατάρτιση, προετοιμασία, ίδρυση).

- Παρακολούθηση της πορείας της νέας επιχείρησης προκειμένου αυτή «να σταθεί στα πόδια» της, και τέλος .

- Συνεχής επαφή και συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Κ.Ε.Δ.ΚΑ., καθώς και με το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος θα εγγραφεί στο διαδικτυακό τόπο της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. (www.kedka.gr) και θα περιλαμβάνει, τις κάτωθι ενότητες:

Παρουσίαση του συνεργατικού σχήματος του διαγωνισμού
Παρουσίαση του διαγωνισμού (όροι, διαδικασίες, βράβευση, υλοποίηση)
Στόχοι της πρωτοβουλίας .
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν», στο 2310.472890 κ.Βολτέρα Γεράσιμο επίσης στο e-mail epixeirein@kedka.gr.

Δεκτή και αποστολή εντός φακέλου στη διεύθυνση Αγίου Νικολάου και Μικρουλέα Καλαμαριά Τ.Κ 55132 Κ.Ε.Δ.ΚΑ . Τηλ.2310 455988  κ.Τουμπάνο Αντώνη e-mail ( eparkia@kedka.gr).

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...