Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Καλοκαίρι και δωρεάν σινεμά

Main_you-in-greece5_600_400_-1520156878

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Τώρα, λοιπόν, που φτάσαμε εδώ όπου φτάσαμε, και που οι διακοπές της χλίδας-γιαλαντζί ανά την «ενοικιαζόμενη» νησιωτική επικράτεια δεν θα προκύψουν φέτος πια, θα μείνουμε, λέει, στη συφοριασμένη πόλη τούτο το καλοκαίρι παρέα με την κινδυνολογία, τις αφραγκιές, την αμηχανία... Πώς; Θα μείνουμε, δεν αντιλέγω. Αλλά θα το δούμε αλλιώς το ζήτημα. Θα το δούμε, ας πούμε, σε μια μεγάλη υπαίθρια οθόνη προβολής στις αθηναϊκές γειτονιές, με καλή παρέα, αλλά χωρίς αντίτιμο –και θα περάσουμε και ζάχαρη.

Διότι το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, θα... σπείρει το κέντρο, τις υποβαθμισμένες, αλλά και τις χαΐστικες γειτονιές της πρωτεύουσας με προβολές κλασικών ταινιών της διεθνούς συγκομιδής, με αφιερώματα στην ντόπια μικρομηκάδικη παραγωγή, με συναυλίες-που-συνοδεύουν-ταινίες, με ταινίες μικρού μήκους που φτιάχτηκαν ειδικά για το φεστιβάλ με φόντο την Αθήνα, με masterclasses και ημερίδες που διερευνούν την δυναμική σχέση μεταξύ σινεμά και αστικού τοπίου –κι όλα αυτά εντελώς τζάμπα!

Πέρα από την σκέτη ψυχαγωγία και το πολυπόθητο ξέσκασμα του κόσμου, ο υποκείμενος σκοπός των διοργανωτών είναι να συστήσουν εκ νέου την πολύπαθη αυτή πόλη σε κατοίκους και επισκέπτες. Και το σινεμά, όσο και να πεις, αποτελεί ιδανικό όχημα για αποδράσεις, περιπλανήσεις, σκέψεις, επανεξέταση και, ενίοτε, για μια νέα αρχή...

Info: Ιούλιο με Σεπτέμβριο. Διεξοδική ενημέρωση επί του αειδιαμορφωνόμενου προγράμματος στα www.aiff.gr.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...