Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Προσφορά Αλληλεγγύης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου


Στο πλαίσιο της βοήθειας που προσφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε άπορες οικογένειες και στα συσσίτια για άπορους των Εκκλησιών στη Βόρεια Ελλάδα, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης, μοίρασε, για 4η φορά από τον Φεβρουάριο του 2012, 47 τόνους με τρόφιμα και κρέας σε 10 Ιερές Μητροπόλεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα τρόφιμα δόθηκαν στις Μητροπόλεις Εδέσσης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Δημητριάδος και Αλμυρού, Σισανίου και Σιατίστης, Πολυάνης και Κιλκισίου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Σιδηροκάστρου, Βέροιας, Νάουσης και Καμπανίας, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Καστοριάς, στο Δήμο Καλαμαριάς και στο Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για τις άπορες οικογένειες Κυπρίων.

Εν τω μεταξύ, κατόπιν εισήγησης του Γενικού Προξένου και της Προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, δόθηκε βοήθεια και σε τρεις φορείς της πόλης, στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδας και Γηροκομείο Ξάνθης.

Επίσης, με πρωτοβουλία του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος, επισκέφθηκε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και συζήτησε με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κα Δανιηλίδου, τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Διαβεβαίωσε την Πρόεδρο ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα σταθεί αρωγός στο έργο που επιτελείται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...