Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Γίνε εθελοντής στην Μπράγα της Πορτογαλίας

Γίνε εθελοντής στην Μπράγα της Πορτογαλίας! Ψήνεσαι;

Στα πλαίσια των δράσεων του "Θεσσαλονίκη ΕΠΝ 2014", η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στο πρόγραμμα της “Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας” (EVS). Η «Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα εθελοντισμού στα πλαίσια του οποίου νέοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε μία ξένη χώρα και να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε κάποιο φορέα φιλοξενίας εθελοντών.

Η Θεσσαλονίκη θα συμμετέχει στο συγκεκριμένο και ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα στέλνοντας 5 εθελοντές οι οποίοι, για 8 μήνες, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην φετινή Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2012, την Μπράγα της Πορτογαλίας.

Αν είσαι νέος ή νέα από 18 έως 30 χρονών και ενδιαφέρεσαι να ζήσεις την εμπειρία της «Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας», να εκπαιδευτείς και να συμμετέχεις στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας στη Μπράγκα επικοινώνησε μαζί μας στέλνοντας εκδήλωση ενδιαφέροντος και ένα σύντομο βιογραφικό στο  international@thessaloniki2014.eu

Διάρκεια του προγράμματος
03/09/2012-03/05/2013

Αριθμός συμμετεχόντων
5 άτομα

Ηλικιακό όριο
18-30 ετών

Προφίλ εθελοντή
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Δυναμική προσωπικότητα
Υπευθυνότητα
Δεξιότητες διαπολιτισμικής επικοινωνίας
Κοινωνικότητα
Ευχάριστη, διαπροσωπική συμπεριφορά
Χειρισμός προγραμμάτων H/Y
Χειρισμός λογισμικού τύπου MS Office και αντίστοιχων εφαρμογών
Γνώσεις Ξένων Γλωσσών
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μιλάνε Αγγλικά, σε πολύ καλό επίπεδο.
Προσόν θεωρείται η γνώση Πορτογαλικών.

Περιγραφή απασχόλησης του εθελοντή
Οι εθελοντές θα κληθούν να χειριστούν και να λάβουν μέρος σε εργασίες που αφορούν:

-Την επικοινωνία και τη γενική πληροφόρηση σχετικά με το θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας και ειδικότερα της Braga EYC 2012.
-Την υποστήριξη, διοργάνωση και συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που αφορούν θέματα πολιτισμού, θέματα πολιτικών νεολαίας και θεματικών που σχετίζονται με το θεσμό Braga EYC 2012.
-Την καλλιέργεια και υποστήριξη επαφών μεταξύ του θεσμού Braga EYC 2012 και τοπικών φορέων και ΜΚΟ που σχετίζονται με θέματα νεολαίας.

Παροχές
Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο σε εστία
Μηνιαίο επίδομα σίτισης 195€
Μηνιαίο προσωπικό χρηματικό βοήθημα 95€
Μαθήματα εκμάθησης πορτογαλικής γλώσσας
Ψυχολογική υποστήριξη

Αναλυτικά, θα λάβετε πληροφορίες για το ακριβές πρόγραμμα και τις ασχολίες σας μετά την αποστολή του βιογραφικού και ενός motivation letter, στ’ αγγλικά, όπου θα λέτε για ποιο λόγο θέλετε να λάβετε μέρος και τι προσδοκείτε να αποκομίσετε από τη συγκεκριμένη εμπειρία.

Στείλτε το βιογραφικό και το motivation letter μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 στο international@thessaloniki2014.eu

Περισσότερες γενικές πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας υπάρχουν στη διεύθυνση http://www.ify.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=500&Itemid=11&lang=el.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...