Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εθελοντές γονείς θα βάψουν τα σχολεία στο Βόλο


Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία παίρνουν δεκάδες γονείς μαθητών δημοτικών σχολείων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, που μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προχωρούν στην αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων των σχολείων των παιδιών τους και του πρασίνου σε σχολικές αυλές.

Με τη συνδρομή των Διευθυντών και του Δήμου Βόλου που θα δώσει τις πρώτες ύλες (εργαλεία και χρώματα) οι γονείς θα σηκώσουν τα μανίκια μέσα στον Αύγουστο και θα βάψουν τα σχολεία τους, καθώς από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου τους έχουν διαμηνύσει ότι οι διαθέσιμες πιστώσεις για τις συντηρήσεις των μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά η Δημοτική Αρχή, έστω και έτσι δείχνει ικανοποιημένη, καθώς με τον τρόπο αυτό θα δώσει βάρος στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων.

Για το θέμα αυτό άλλωστε έγινε σύσκεψη στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, όπου έγινε αξιολόγηση των παρεμβάσεων που μπορούν να γίνουν από τις δημοτικές υπηρεσίες, από το συνολικό αριθμό των αιτημάτων που έχουν καταθέσει οι οικείες Σχολικές Επιτροπές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», τα σχολεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας στα οποία έχουν ενεργοποιηθεί οι γονείς για την αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων των σχολείων τους είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας , τα 9ο , 10ο, 31ο,17ο, 7ο- 22ο και 21ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, ενώ στο Βαρνάλειο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Αγχιάλου έβαψαν τα κιγκλιδώματα του σχολείου. Επίσης γονείς στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας έχουν συμφωνήσει να ποτίζουν όλο το καλοκαίρι τα φυτά που φυτεύθηκαν πρόσφατα στο προαύλιο του σχολείου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...