Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Δ. Ηρακλείου: δικτυακός τόπος για προβολή και πώληση των κρητικών προϊόντων


Ο νέος διαδικτυακός τόπος που δημιούργησε ο δήμος Ηρακλείου για την προβολή παραγωγών και τυποποιητών Κρητικών αγροτικών προϊόντων, παρουσιάστηκε χθες από το δήμαρχο, Γιάννη Κουράκη, με την επισήμανση ότι συνεχίζει με τον τρόπο αυτό την προσπάθεια, ώστε να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή «όπως αποδεικνύουν οι επανειλημμένες βραβεύσεις του και ο χαρακτηρισμός του ως “Έξυπνος Δήμος” σε Παγκόσμιο Επίπεδο».

Η νέα ιστοσελίδα με την επωνυμία Αγροδίκτυο στη διεύθυνση idomeneas.heraklion.gr/agra/ ή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ηρακλείου heraklion.gr στη παραπομπή «Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων», δίνει τη δυνατότητα σε κάθε αναγνωρισμένο παραγωγό- τυποποιητή που διαθέτει επιλεγμένα και πιστοποιημένα προϊόντα, να έρθει σε επαφή με τους αγοραστές και να κλείσει συμφωνίες πώλησης.

Επίσης το δίκτυο παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης των παραγωγών για ευρωπαϊκά προγράμματα- εκθέσεις- δραστηριότητες και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για αγορά κρητικών προϊόντων. Παράλληλα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα ποιότητας-πιστοποίησης και διασυνδέσεις με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο μητρώο παραγωγών έχουν απογραφεί ήδη 150 επιχειρήσεις με έδρα τον Δήμο Ηρακλείου από τις οποίες 40 δραστηριότητες αφορούν την ελαιοκομία, 40 την αμπελουργία και οι υπόλοιπες αφορούν προϊόντα μελιού, οπωροκηπευτικά, τυροκομικά, κ.α. ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι ήδη εγγεγραμμένοι 70 από αυτούς.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...