Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανταλλακτικό παζάρι-δίκτυο ανταλλαγών & αλληλεγγύης στην Ικαρία


Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 στην κάτω πλατεία Ευδήλου από τις  12 το μεσημέρι θα συναντηθούμε όσοι ενδιαφερόμαστε για τη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγών και αλληλεγγύης στην Ικαρία.

Τι θα κάνουμε εκεί;
Θα συζητήσουμε σχετικά με τη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλακτικής οικονομίας στην Ικαρία σε οργανωμένη βάση. Θα φέρουμε προϊόντα για ανταλλαγή (αν έχουμε) και θα καταγράψουμε τι υπηρεσίες  μπορούμε να διαθέσουμε.  Με χαλαρή διάθεση, κρασάκι,  μεζέδες (φέρνει ο καθένας ό,τι θέλει) και ωραία μουσικούλα, θα μετρηθούμε και θα ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας.

Τι μπορώ να φέρω;
Γενικότερα φέρνουμε είδη που δε χρειαζόμαστε ή μας περισσεύουν. Ακόμα και αν χρειάζονται επιδιόρθωση μπορεί να είναι χρήσιμα σε κάποιον άλλο. Καταγράφουμε ακόμα και ορθοπεδικά ή ιατρικά βοηθήματα (μπαστούνια, πατερίτσες, ζώνες οσφύος, κολάρα κλπ) τα οποία μπορούμε να δανείζουμε.  Ιδιαίτερα χρήσιμα για τους νέους γονείς είναι αντικείμενα για μωρά και παιδιά (κούνιες, καρότσια, μάρσιποι κλπ). Ευνόητο είναι ότι δεν δίνουμε στους άλλους εντελώς άχρηστα και χαλασμένα αντικείμενα…

Ενδεικτικά μπορούμε να ανταλλάξουμε:
- Οπωροκηπευτικά
- Βιβλία
- Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές
- Cd (και δίσκους!)
- Μουσικά όργανα
- Κοσμήματα
- Έπιπλα και διακοσμητικά είδη
- Γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες
- Ρούχα (πλυμένα)
- Παιχνίδια
- Και ό, τι άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον
Όποιος θέλει δηλώνει υπηρεσίες και εξειδικευμένες γνώσεις που μπορεί να προσφέρει.

Και αν δεν έχω κάτι να φέρω;
Δεν έχει σημασία. Όποιος ενδιαφέρεται για την προσπάθεια έρχεται ακόμα και αν δεν έχει κάτι. Είναι σημαντικό να καταγράψουμε όλους και όλες που τώρα και στο μέλλον θα μπορούσαν να συμμετέχουν. Θα γνωριστούμε και θα φτιάξουμε μια πρώτη λίστα με όσους ενδιαφερόμαστε αλλά και να καταλάβουμε πώς θέλουμε να λειτουργήσει το δίκτυο και με τι προϊόντα και υπηρεσίες.

Πόσα πράγματα να φέρω;
Ο καθένας φέρνει  ό, τι θέλει. Το σίγουρο είναι πως δεν θα τα ανταλλάξουμε όλα εκείνη την ημέρα. Ό, τι περισσέψει θα το πάρει ο καθένας πίσω και θα το δώσει με κάποια άλλη ευκαιρία.  Το παζάρι είναι η αφορμή να ξεκινήσει το δίκτυο και όχι σκοπός από μόνος του. Την  ημέρα εκείνη θα γίνει προβολή υλικού και συζήτηση για τα ανταλλακτικά δίκτυα όπως και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην Ικαρία ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να φέρουμε τις ιδέες μας και την καλή μας διάθεση σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε και να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλο.

Με την υποστήριξη της Ε.Λ.Μ.Ε Ικαρίας-Φούρνων

Χορηγός επικοινωνίας: ikariamag.gr

Πληροφορίες :
Μαρίνα Λαγού: 6936201707, marina.lagou@gmail.com
Γιάννης Φέρλας: 6972935875
Βασίλης Λουκάς: 6934284525
E.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων: elmeikarias@yahoo.gr

Facebook Event

Για την ανταλλακτική οικονομία στην Ικαρία, διαβάστε εδώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...