Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

"Η ανάπηρη πόλη μας" (vid)


"Η ανάπηρη πόλη μας" είναι ένα βίντεο που δημιούργησαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Ο φοιτητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Καμίλ Γκουνγκόρ διασχίζει την "ανάπηρη πόλη μας" αναδεικνύοντας τα διαρκή εμπόδια για τους εμποδιζόμενους συμπολίτες μας. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω σε πεζοδρόμια, έλλειψη των προβλεπόμενων ραμπών, πεζοδρόμια που δεν έχουν συντηρηθεί και δεκάδες άλλα εμπόδια που δε διευκολύνουν την ελεύθερη διακίνηση των ΑμΕΑ, "παρελαύνουν" από το σύντομο αλλά καθ' όλα ενδεικτικό βίντεο.



Το βίντεο δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει αλλά και να θυμίσει στις αρχές ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα εμποδιζόμενα άτομα είναι μέχρι τώρα ανεπαρκή.

Εν τω μεταξύ χιλιάδες ΑμΕΑ δεν έχουν λάβει το προνοιακό επίδομα.  Όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, δεν καταβλήθηκαν το μήνα Μάιο τα επιδόματα των ΑμΕΑ (για Μάρτιο και Απρίλιο) και κανείς δεν ξέρει πότε θα καταβληθούν.

"Έχουμε τη βεβαιότητα ότι από την πλευρά της κυβέρνησης και της Ε.Ε. ότι πάμε σε μια σειρά περικοπών στις παροχές και στα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν οι ανάπηροι στη χώρα μας", είχε δηλώσει σχετικά το μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ατόμων με Αναπηρία, Νίκος Ανδρακάκος.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...