Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

1st Donation FilmFestival με ελεύθερη είσοδο


Δεν την φοβόμαστε την οικονομική κρίση. Δημιουργούμε το πρώτο Donation Film Festival, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ μια ανάσα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, αποκλειστικά σε θερινούς κινηματογράφους.

Τί σημαίνει Donation Film Festival;
Συνήθως σε ένα φεστιβάλ έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε ένα εισιτήριο συγκεκριμένης ανταλλακτικής αξίας και να παρακολουθούμε την ταινία –ή τις ταινίες- που επιλέξαμε. Στο Donation Film Festival δεν συμβαίνει αυτό. Οι προβολές είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ για το κοινό. Στην είσοδο και την έξοδο του κινηματογράφου θα υπάρχουν διαμορφωμένες κάλπες-κουμπαράδες που ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει ό,τι θέλει -και φυσικά αν θέλει-.

Για ποιο λόγο είναι φεστιβάλ και όχι μια σειρά προβολών;
Όπως και στα περισσότερα φεστιβάλ του κόσμου, έτσι και το δικό μας έχει θεματικές ενότητες. Φέτος επιλέξαμε, όχι να μιλήσουμε κατ ανάγκη για την οικονομική κρίση αλλά να επισκεφτούμε τις χώρες που τη βιώνουν παράλληλα με εμάς και μας καταλαβαίνουν. Έτσι, σε συνεργασία με την Ισπανική πρεσβεία (και προσωπικά τον Μιγέλ Φερνάντεθ Μπελμοντε), το Ινστιτούτο Θερβάντες (και προσωπικά τη Πανάπαπανικολάου), την πρεσβεία της Αργεντινής, τη New Star (και προσωπικά τον Βελισσάριο Κοσσιβάκη), τη Rosebub (και προσωπικά τον Ζήνο Παναγιωτίδη), την Σπέντζος φιλμς (και προσωπικά τον Αντώνη Μανιάτη και την Ειρήνη Παπαδάκη), την ταινιοθήκη της Ελλάδας, τον Γιώργο Σκούμα Παπανικολάου, τους Μιχάλη Φελάνη & Γιώργο Καστέλλη, τη δημόσια τηλεόραση & το μικροφιλμ (και προσωπικά την Πανδώρα Μουρίκη και τον Μένο Δελιοτζάκη), το Νίκο Νικολαϊδη επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε μια σειρά ταινιών από Ισπανόφωνες ταινίες που έχουν ξεχωρίσει (οι περισσότερες από αυτές σε πρεμιέρα σε Θερινούς κινηματογράφους), ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από την Ελλάδα, πρεμιέρες και αφιερώματα.

Με ποιο σκεπτικό το φεστιβάλ οργανώνεται μέσα στο κατακαλόκαιρο;
Οι φήμες θέλουν τους Έλληνες φέτος να αποφεύγουν τις διακοπές και να επιλέγουν το κλεινόν άστυ για να ξεκουραστούν. Η τηλεοπτική πραγματικότητα θέλει συντροφιά να τους κρατήσουν μόνο οι Ολυμπιακοί αγώνες. Από την άλλη, οι εταιρίες διανομής, ιδιαίτερα αυτόν τον Αύγουστο, θα κυκλοφορήσουν ελάχιστες ταινίες σε πρώτη προβολή. Αυτό το φεστιβάλ είναι η εναλλακτική σε όσους θέλουν να απολαύσουν κάτι νέο και διαφορετικό σε μία περίοδο που δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.

Η ΕΡΤ πως συνεισφέρει στο φεστιβάλ;
Αυτό το καλοκαίρι, η δημόσια τηλεόραση εκτός από το να φέρει τον κινηματογράφο στην τηλεόραση, φέρνει την τηλεόραση στον κινηματογράφο προσφέροντας μια επιλογή από τις σημαντικότερες ταινίες του μικροφιλμ (πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους), ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικά προγράμματα…

Προβολή ταινιών στα στάδια παραγωγής:
Στο τμήμα Work In Progress θα προβληθούν ταινίες μεσαίου μήκους που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα για να πάρουν το βάπτισμα του πυρός από τις πρώτες αντιδράσεις του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...