Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Άρωμα Δράμας στο 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Αθήνας με ελεύθερη είσοδο

Φεστιβάλ Δράμας στο 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Με επιλογή ταινιών που διακρίθηκαν στο 34ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2011, συνεχίζει την κινηματογραφική του περιοδεία εντός και εκτός ορίων πόλης, το 2o Athens Open Air Festival.

Κοινωνικός προβληματισμός, καλλιτεχνικές αναζητήσεις, φιλοσοφικά ερωτήματα, sci-fi και πολιτική, μέσα απ' τη φρέσκια ματιά ορισμένων εκ των καλύτερων μικρομηκάδων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφουκαι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, θα προβληθούν οι ταινίες «Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη, «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη, «If you have no place to cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού και «Make Up» του Χρήστου Μασσαλά.

«Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη
1ο Βραβείο Μυθοπλασίας 
Ένας άντρας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από καιρό. Στο σχεδόν εγκαταλειμμένο, ερειπωμένο χωριό του βρίσκει τη γυναίκα του με ένα παιδί που δεν είναι δικό του. Σ’ αυτόν τον κόσμο, ένας ανεπιθύμητος έχει μόνο το έγκλημα σαν μέσο για ν’ αποκαταστήσει την τάξη.

«Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη.
2ο Βραβείο Μυθοπλασίας, Τιμητική Διάκριση Σκηνικών, Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών 
Η μικρή τρώει σερενάτα, ο μπαμπάς της φεύγει σε ταξίδι για δουλειές, η μαμά κάνει περμανάντ, η αδερφή της κλείνεται με τις ώρες στο μπάνιο, ο Λένιν παραμονεύει πάνω στο άδειο γραφείο του μπαμπά και στο βίντεο του Ντίνου παίζει συνέχεια ο Φρέντυ.

«Make-up» του Χρήστου Μασσαλά.
Βραβείο Έλληνες του Κόσμου-Σωκράτης Δημητριάδης
Περιγραφή μιας σύντομης συνάντησης στο αστικό τοπίο του ανατολικού Λονδίνου. Μια ταινία για τις μικρές χειρονομίες μεγάλης σημασίας και τη σιωπή που προηγείται μιας νέας αρχής.

«Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου 
Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη ταινία Κοινωνικού Προβληματισμού
Ο Παντελής και ο Νικόλας. Ο Ανέστης. Περπατούν. Δύο άνθρωποι κι ένας γάιδαρος στη φύση, σπουδή πάνω στην πλοκή μέσα από το διάλογο.

«If you have no place to cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού
Ειδικό βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης» 
Μια ομάδα ψαράδων αποφασίζει να δώσει το βάπτισμα του πυρός στον νεαρότερο, μέσω μιας πρωτότυπης αφήγησης. Του αφηγούνται την ιστορία της Μαμάς Αντόνια, μιας παχύσαρκης γυναίκας που θα τον βοηθήσει ν’ ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά του.

«Ελένη» του Στέργιου Πάσχου
Τιμητική διάκριση καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην Ιωάννα Κολλιοπούλου. 
Η Ελένη βαριέται, και όταν η Ελένη βαριέται φοβερά πράγματα συμβαίνουν γύρω της. Μια φάρσα για τους «μικρούς θανάτους» που χρειάζεται ένα ζευγάρι προκειμένου να υπάρχει.

«Κοφ’ το» του Βασίλη Καλαμάκη
Τιμητική διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Ερρίκο Λίτση. 
Άσπρα μαλλιά της κεφαλής, κακά μαντάτα της... θολής ανάμνησης του να έχεις τις ορμές εικοσάρη. Ιδού τι γίνεται όταν η φαρμακευτική βοήθεια δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιλύει...

Το φεστιβάλ

Το 2ο Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...