Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

7 δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις για τον Αύγουστο


Ακόμη κι αν εσείς δεν καταφέρετε να κάνετε τελικά διακοπές, δεν υπάρχει λόγος να μείνουν και τα παιδιά στην πόλη. Δείτε 7 κατασκηνωτικούς προορισμούς στους οποίους θα περάσουν μερικές ξέγνοιαστες ημέρες παιχνιδιού και διασκέδασης.
Το καλύτερο; Τα έξοδα για τη συμμετοχή καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παιδικές εξοχές Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα
Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων όπου συνδυάζεται το βουνό και η θάλασσα. Φιλοξενούν ανά περίοδο 1.200 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών αγόρια και κορίτσια. Οι κατασκηνωτές εντάσσονται σε καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία με παιδαγωγικές μεθόδους. Έτσι λειτουργεί στην κατασκήνωση εργαστήρι πηλού, χειροτεχνίας, κολάζ και ζωγραφικής, ενώ οι μικροί μας φίλοι μπορούν επίσης να συμμετέχουν στη χορωδία και να μυηθούν στα μυστικά του θεάτρου και της λογοτεχνίας.
Περίοδος Αυγούστου: Από 1η έως 16 Αυγούστου
Περισσότερες πληροφορίες: 210 3221640 και 22940 90446-9.

Camping «Γλάροι» στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στη θάλασσα, οι προσεγμένες εγκαταστάσεις των «Γλάρων» αποτελούν κάθε χρόνο πόλο έλξης για δεκάδες πιτσιρίκια. Το πρόγραμμα του camping είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο για τρία διαφορετικά γκρουπ παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους (6 με 9 ετών, 9 με 12 ετών και 12 με 15 ετών), ώστε να καλύπτει καλύτερα τα ενδιαφέροντά τους. Επιπλέον, χωρίζεται σε ελεύθερο και κατευθυνόμενο, ανάλογα με την δραστηριότητα που θέλει να ασχοληθεί το παιδί. Έτσι, ένα ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει, πέρα από τα γεύματα, τις ώρες ανάπαυσης και την τακτοποίηση των δωματίων, μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα, καλλιτεχνικά και χορό, στίβο περιπέτειας (με αναρρίχηση, τοξοβολία, mountain bike κ.α.), λοιπές αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και βραδινή ψυχαγωγία με τραγούδια ή προβολές ταινιών.
Περίοδος Αυγούστου: Από 31 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες: 23740 92446, 23740 92468 και στο site glaroi.gr

Παιδική Εξοχή Σαρωνίδα
Σε μια έκταση 22 στρεμμάτων, σε πευκόφυτους λόφους ανάμεσα στη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο, στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι πλάι στη θάλασσα, η παιδική κατασκήνωση Σαρωνίδα φιλοξενεί από το 1969, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία της, κάθε χρόνο έως 180 παιδιά από 6 έως 14 ετών. Η διαμονή των παιδιών γίνεται σε σπιτάκια, ενώ το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων wind surfing, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία με κανό, beach volley, beach soccer, κολύμπι, camping στην ύπαιθρο, κινηματογράφος, κουκλοθέατρο, νυχτερινά παιχνίδια στο δάσος, karaoke, πάρτι, σκετς και επιτραπέζια παιχνίδια.
Περίοδος Αυγούστου: Από 30 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες: 22910 52676, 22910 54979 και στο site saronidacamp.gr

Olympia Camp
Στον επιβλητικό και ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με θέα στην μυθική κοιλάδα του Αλφειού, το Olympia Camp υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους σε άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις με παραδοσιακά σπιτάκια για να τους προσφέρει διασκεδαστικές διακοπές με επιμορφωτικό χαρακτήρα. Με κύριους άξονες τον αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, διοργανώνει κάθε χρόνο άκρως ενδιαφέρονται προγράμματα για τα παιδιά. Για φέτος το καλοκαίρι το Olympia Camp έχει δημιουργήσει πέντε επί μέρους αθλητικά προγράμματα γύρω από τα οποία σχεδιάζεται η ημέρα των παιδιών εκεί: Το Basketball Camp, το Volleyball Camp, το Judo Camp, το ΤaeKwonDo Camp και το Camp Ποδοσφαίρου. Έτσι, κατά την διάρκεια της ημέρας, πέρα από τις λοιπές κοινές δραστηριότητες όλων των παιδιών, όπως ζωγραφική, μουσική, χορός, θέατρο, μπάνιο στην πισίνα ή την θάλασσα κ.α., κάποιες συγκεκριμένες ώρες το κάθε παιδί έχει την δυνατότητα να εξασκηθεί στο άθλημα που το ενδιαφέρει.
Περίοδος Αυγούστου: Από 1η έως 23 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες: 210 3317727 και στο site olympiacamp.gr

Κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου
Δύο και… αγαπημένες, οι κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, διατηρώντας όλα τα θετικά της οικογενειακής επιχείρησης που τόσα χρόνια τις διέκριναν στο χώρο. Πρόκειται για τον «Παράδεισο του Παιδιού» και τη «Φωλιά του Παιδιού» με τις δραστηριότητες, τα αθλήματα και τα παιχνίδια να είναι οργανωμένα έτσι ώστε να συμμετέχουν όλα τα παιδιά κατά ηλικία και σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Έτσι διοργανώνονται πρωταθλήματα και μαθαίνουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τέννις, πινγκ-πονγκ, σκάκι, τοξοβολία, ιππασία, κολύμβηση στις πισίνες ή στη θάλασσα. Ακριβώς δίπλα, η "Φωλιά του Παιδιού" έχει κατασκευασθεί σε ένα όμορφο κτήμα, επίπεδο και ασφαλές και φιλοξενεί μέχρι 330 παιδιά σε κάθε περίοδο, μικρής κατά κανόνα ηλικίας (6-12 ετών).
Περίοδος Αυγούστου: Από 1η έως 23 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες: 210-8610110, 8671538, 8618300 και στο site kataskasimakopoulou.gr

Κατασκήνωση Τσαφ – Τσουφ
Βρίσκεται σε ένα προσεκτικά μελετημένο χώρο 40.000τ.μ., στο 98χλμ. Θεσσαλονίκης – Καβάλας και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 15 χρονών. Οι δραστηριότητες της χωρίζονται αθλητικές (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τέννις) και εκπαιδευτικές (πεζοπορίες, εξορμήσεις στις γύρω περιοχές, διανυκτερεύσεις στο δάσος κ.α). Η παρακολούθηση των παιδιών είναι συνεχής από το εξειδικευμένο προσωπικό της κατασκήνωσης, ενώ ο χώρος είναι περιφραγμένος και ελέγχεται συνεχώς. Στην κατασκήνωση λειτουργεί επίσης και το "Μικρό Τσίρκουλο" με μία ομάδα από κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, εμψυχωτές, ψυχαγωγούς, παραμυθάδες, μουσικούς, μίμους, φωτογράφους και DJ’s.
Περίοδος Αυγούστου: Από 31 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες: 2310 552522 και στο site tsaftsouf.gr

Αχαϊκό Χωριό
Το Αχαϊκό Χωριό, στον Αγ. Παντελεήμονα Αιγίου, είναι μία παιδική κατασκήνωση που δημιουργήθηκε από μία οικογένεια παιδαγωγών μέσα στη φύση, με σκοπό να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο ορεινό περιβάλλον, στα ζώα αλλά και στις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν εκεί (ορειβασία, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, ιππασία, τοξοβολία, ποδηλασία βουνού αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες). Στο πανέμορφο αγρόκτημα, χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, με τις φινλανδικού στιλ κατοικίες, μπορούν να παραθερίσουν για 3 εβδομάδες παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών.
Περίοδος Αυγούστου: Από 2 έως και 23 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες: 211 7054226, 26910 98140 και στο site κατασκήνωση.gr

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...