Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Δωρεάν ατομικά σταχτοδοχεία για "Καθαρές παραλίες χωρίς αποτσίγαρα"


Δωρεάν σταχτοδοχεία την Τετάρτη για "Καθαρές παραλίες χωρίς αποτσίγαρα"

Στην εκστρατεία "Καθαρές παραλίες χωρίς αποτσίγαρα" συμμετέχει και ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και τη διεθνή εταιρεία καπνικών προϊόντων JT International (JTI) την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιουλίου, ο δήμος θα μοιράσει ατομικά σταχτοδοχεία άμμου ενώ οι συμμετέχοντες στη δράση θα μπορούν να συμπληρώσουν και ένα σχετικό ερωτηματολόγιο στο Γυάλινο Περίπτερο Ενημέρωσης (Info Kiosk), στην Πλατεία Αριστοτέλους, καθώς και στην κεντρική είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Οι εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών στην Ελλάδα, που συντονίζει για 20 συνεχόμενα χρόνια στη χώρα μας η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, και στους οποίους συμμετέχει ενεργά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αναδεικνύουν ως πολυπληθέστερα απορρίμματα στις ελληνικές ακτές τα αποτσίγαρα με ποσοστό 59,9%.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι, το πρόβλημα των στερεών απορριμμάτων όχι μόνο δεν περιορίζεται τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ταλανίζει και απειλεί τα σπάνιου πλούτου και ομορφιάς θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα της πατρίδας μας, αλλά και παγκοσμίως. Παράλληλα όμως, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι πολίτες, διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων, ανταποκρίνονται και κινητοποιούνται σε συλλογική δράση απέναντι σε ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα της εποχής μας. Οι εθελοντές δίνουν ένα παράδειγμα ευαισθησίας και ευθύνης, παράδειγμα ιδιαίτερης συμβολικής αξίας στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...