Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Διαδημοτικό δίκτυο αλληλεγγύης στην Αττική



Εγκρίθηκε επό την Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εργασίας η πρόταση που είχαν από κοινού υποβάλλει οι Δήμοι  Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης - Πεύκης και  Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου εντάσσονται οι ακόλουθες δομές:

Κοινωνικό Φαρμακείο(Δήμος Μεταμόρφωσης)

Δομή Κοινωνικού Φαρμακείου, το οποίο παρέχει, σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα

Τράπεζα Χρόνου(Δήμος Μεταμόρφωσης)

Δομή η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε ωφελούμενα άτομα να συναλλάσσονται σε συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα, για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών με μονάδες εναλλακτικού συστήματος.

Γραφείο Διαμεσολάβησης(Δήμος Μεταμόρφωσης)

Δομή η οποία παρέχει πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης σε ωφελούμενα άτομα σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και την προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Παράλληλα παρέχει υπηρεσίες διευκόλυνσης στην επικοινωνία τους με τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία τους (ΟΑΕΔ, Νοσοκομεία κλπ)

Ανοιχτά κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων (Δήμος Μεταμόρφωσης)

Παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και προσωπικής υγιεινής σε αστέγους.

Κοινωνικό Παντοπωλείο (Δήμος Ηρακλείου Αττικής)

Κατάστημα το οποίο διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη,
τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κλπ.

Δομή παροχής συσσιτίων (Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας)

Δομή παροχής συσσιτίων, η οποία λειτουργεί με σταθερό ωράριο, έχει συγκεκριμένη ελάχιστη δυναμικότητα παροχής γευμάτων.

Δημοτικός Λαχανόκηπος(Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης)

Δομή που αποτελείται από έκταση ενιαίου αρδευόμενου και περιφραγμένου αγροκτήματος, η οποία κατανέμεται σε ισομερή τεμάχια, σε ωφελούμενα άτομα, προκειμένου να τα καλλιεργήσουν, με αποκλειστικό σκοπό την σίτιση τους.

Οι συνεργαζόμενοι Δήμοι θα δημιουργήσουν τις παραπάνω δομές που απευθύνονται σε 650-750 ωφελουμένους (άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια, άστεγοι) και θα προσφέρουν 25-40 θέσεις εργασίας για δύο έτη, στις οποίες θα απασχοληθούν άνεργοι νέοι διαφόρων ειδικοτήτων, μέχρι 30 ετών.

Το ποσό της χρηματοδότησης του προγράμματος είναι 1.122.000 ευρώ, από όπου προκύπτει ότι για κάθε ωφελούμενο θα δαπανηθούν περίπου 1500 ευρώ για 2 έτη.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...