Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία συγκεντρώνει χρήματα για άπορους



Η αρχική ιδέα που είχε Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία, να συγκεντρώσει χρήματα, από συναδέλφους του, για την ενίσχυση συσσιτίων της Εκκλησίας στην Αθήνα, είχε απρόσμενη επιτυχία.

Πλέον, ανέλαβε πρωτοβουλία, να μαζέψει από όλους τους Έλληνες εστιάτορες της Γερμανίας, που υπολογίζει σε δέκα χιλιάδες ευρώ. Αρκετά χρήματα, ώστε να ενισχύσει σαράντα συσσίτια της Εκκλησίας σε όλη την Ελλάδα. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου «Ο Επιούσιος» και τα συσσίτια του ιερού ναού Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά χρειάζεται και η συμμετοχή των Ελλήνων της Γερμανίας και γενικά κάθε πελάτη των ελληνικών εστιατορίων. Πρέπει λοιπόν, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, να πάνε να φάνε όλοι σε ελληνικά εστιατόρια της Γερμανίας. Το 20% του εισοδήματος εκείνης της ημέρας, όλων των εστιατορίων, θα κατατεθεί σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό και από κει θα μοιραστεί στα συσσίτια στην Ελλάδα.

Ο εμπνευστής της ιδέας είναι ο κ. Αχιλλέας Καμπέρης, που διατηρεί εστιατόριο στο Wolfhagen, στο βόρειο τμήμα της Έσσης, με την ονομασία Kreta. Βρίσκεται εκεί εδώ και 30 χρόνια και κατάγεται από τη Δεσκάτη Γρεβενών.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...