Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Κεφαλοτύρι-γίγας για τη στήριξη των άπορων στα Ζωνιανά Κρήτης


Τυρί ενός τόνου ετοίμασαν οι βοσκοί των Ζωνιανών Κρήτης για τη στήριξη των άπορων και πολύτεκνων οικογενειών της περιοχής!
Αυτό θα κοπεί και θα μοιραστεί στην 5η ετήσια γιορτή βοσκού και τυριού, που θα διοργανωθεί στις 29 Ιουλίου και θα λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα. Το κεφαλοτύρι-γίγας, φτιαγμένο με τον παραδοσιακό Κρητικό τρόπο και την αξεπέραστη γεύση του ντόπιου γάλακτος ωριμάζει εδώ και μήνες με στόχο να συμπεριληφθεί και στο βιβλίο ρεκόρ γκίνες.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών κ. Γιάννης Παρασύρης μίλησε στη Μαργαρίτα Ικαρίου ("Ράδιο Σάμος 102") για την καινοτόμο αυτή προσπάθεια που έχει στόχο να λειτουργήσει και προσελκυστικά στην περιοχή. "Στην περιοχή Μυλοποτάμου" τόνισε ο κ. Παρασύρης "έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό κίνημα συμπαράστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης στα άτομα που το έχουν ανάγκη. Πρόθεσή μας να συνδράμουμε στο πρόβλημα επιβίωσης των άπορων και πολύτεκνων οικογενειών με κάθε τρόπο, ενώ παράλληλα να δώσουμε μια σαφή εικόνα της παγκοσμίως φημισμένης "Κρητικής διατροφής" και της γαστριμαργικής ταυτότητας του τόπου μας!"
Ο κ. Παρασύρης, επικοινώνησε ήδη με το Δ.Σ της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, ώστε αυτή η εκδήλωση να πλαισιωθεί με το σαμιώτικο κρασί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...