Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συγκινητική η προσέλευση σε Γαλάτσι και Μεταμόρφωση για τη συγκέντρωση φαρμάκων


Συγκινητική και μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου, στους δήμους Γαλατσίου και Μεταμόρφωσης, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, κόσμου που προσέφερε φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ).
Μεταξύ αυτών, συλλέχθηκαν σημαντικά φάρμακα για ογκολογικούς ασθενείς, για χρόνια πάσχοντες και μικρά παιδιά.

Παρόντες σε όλη τη διάρκεια της δράσης ήταν ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, καθώς και ο πρόεδρος του ΙΣΑ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με πολλούς συνεργάτες και εθελοντές τους. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εκπροσώπησαν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που εργάζονται σε εβδομαδιαία βάση στο Ιατρείο και παράλληλα βοηθούν στην περαιτέρω διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων που συλλέχθηκαν.

Τη συλλογή των φαρμάκων ακολούθησε η μεταφορά 18 μεγάλων σάκων και 11 κουτιών από εθελοντές και εργαζομένους των δήμων και η παραλαβή τους από εθελοντές γιατρούς στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση των ωφέλιμων φαρμάκων. Η δράση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο 4/8/2012 με τη συλλογή φαρμάκων στους δήμους Σαρωνίδας, Μαρκόπουλου και Ραφήνας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή από 09:00-14:00, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφάλιστους πολίτες. Με 228 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, λειτουργεί ήδη 6 μήνες ως πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες. Στους έξι μήνες λειτουργίας του, περισσότεροι από 3.500 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...