Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Έλληνας της Αυστραλίας τιμήθηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας.


Ο λόγος για τον Σπύρο Τζεφ Κωνσταντίνου (Spiros Jeff Konstantinou). Ο ιδιοκτήτης του ομίλου «Konstantinou Group», με έδρα την Καμπέρα (πρωταγωνιστεί στην κατασκευή και τη διαχείριση βιομηχανικών και εμπορικών ακινήτων), μαζί με τη σύζυγό του Φαίδρα διατηρούν τους καλύτερους ελαιώνες στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας.
Πρόσφατα ο κ. Κωνσταντίνου αναγνωρίστηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για την «έντονη δραστηριότητά του στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο της Αυστραλίας, αλλά και την προσφορά του στην Κανμπέρα».

Ο κ. Σπύρος Jeff Κωνσταντίνου



Konstantinou Group

Στα 25 χρόνια που η «Konstantinou Group» δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, έχει αναλάβει μερικά από τα σημαντικότερα έργα στην περιοχή της Κανμπέρας. Χαρακτηριστικά, το Canberra International Sports and Aquatic Centre (CISAC), που ολοκλήρωσε η εταιρεία το 2004, άλλαξε ριζικά το αστικό τοπίο.

Η κατασκευή του υπολογίζεται ότι κόστισε πάνω από 30 εκατ. Δολάρια και καλύπτει έκταση περίπου 12.000 m2 με εγκαταστάσεις υγείας, άσκησης και αναψυχή. Πάνω από 700.000 άνθρωποι επισκέπτοντα και χρησιμοποιούν κάθε χρόνο το κέντρο. Το CISAC ανήκει στην Sports Centres Australia Pty Limited (SCA), η οποία είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Κωνσταντίνου.

Οι ελαιώνες της Φαίδρας



Οι επιχειρηματικές ασχολίες της οικογένειας Κωνσταντίνου δεν εξαντλούνται στον κλάδο των ακινήτων. Ο κ. Κωνσταντίνου από κοινού με τη σύζυγό του Φαίδρα, αμφότεροι με καταγωγή από τη Ρόδο, διατηρούν πολυβραβευμένο ελαιώνα στην Κανμπέρα.

Την παραγωγή του ελαιόλαδου αναλαμβάνουν οι ίδιοι, με την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει από την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό επισκέπτονται τακτικά τη χώρα μας προκειμένου να έρχονται σε επαφή με Έλληνες παραγωγούς.

Οι ελαιώνες Fedra έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία στην Αυστραλία, για την γευστικότητα και την ποιότητα του ελαιόλαδου. Συγκεκριμένα, το 2009 θεωρήθηκε, το ελαιόλαδο βραβεύτηκε ως το καλύτερο λάδι της Αυστραλίας. Ο κ. Κωνσταντίνου τονίζει: «Είμαι παθιασμένος με τον ελαιώνα μου. Με τη γυναίκα μου θέλαμε απλά να φτιάξουμε έναν ελαιώνα, ως συνέχεια της κληρονομιάς μας από την Ελλάδα. Ποτέ δεν φανταζόμασταν, ότι η επιχείρησή μας θα έχει τόσο μεγάλη αναγνώριση από τον κόσμο».

Επίσης, η οικογένεια Κωνσταντίνου προμηθεύει με λάδι και αγνά προϊόντα την ταβέρνα «Grandma’s Little Bakery», από την οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα του κτήματος. Οι πελάτες μπορούν ακόμα να βρουν συνταγές εμπνευσμένες από τη «γιαγιά» της οικογένειας Κωνσταντίνου (που έχει δώσει το όνομά της σε πιάτο): σπιτικές και μαγειρεμένες με υλικά ανώτερης ποιότητας.

Οι ελληνικοί δεσμοί

Οι οικογένεια Κωνσταντίνου διατηρεί ισχυρές σχέσεις με την Ελλάδα και συγκεκριμένα με τον τόπο καταγωγής της, τη Ρόδο, όπου και διαμένει τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ακόμα, ο κ. Κωνσταντίνου αποτελεί πρωταγωνιστική μορφή της ελληνικής κοινότητας της αυστραλιανής πρωτεύουσας, παραμένοντας εξαιρετικά ενεργός.

Η διάκριση

Εκτός από τον Σπύρο Τζεφ Κωνσταντίνου (Spiros Jeff Konstantinou), τιμήθηκαν κι άλλοι Έλληνες της Αυστραλίας, ως ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς τους στο έθνος ή την ανθρωπότητα. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν: ο Χριστόφορος Χριστοφής, η Αρχόντω Λίβα, ο δρ. Φίλιππος Ταχμιτζής, η Ευαγγελία Ζούππα και ο Πολ Δρακάκης.

Η αναλυτική λίστα των ονομάτων που τιμήθηκαν από τη βασίλισσα Ελισάβετ:
http://citynews.com.au/2012/news/order-of-australia-locals-honored-by-the-queen/

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...