Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Δωρεά φαρμάκων σε νοσοκομεία της Κρήτης


Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης μέσω της ιστοσελίδα της απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ευγενική χορηγία σκευασμάτων τους που θα συμβάλλουν στην κάλυψη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέρους των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών παροχής υγείας που προκύπτουν από τις κοινωνικές μεταβολές και τα προβλήματα της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας.

Ακολούθως της ως άνω πρόσκλησης θετικά ανταποκρινόμενη η εταιρεία Novartis (HELLAS) Α.Ε.Β.Ε. προχώρησε πριν λίγες ημέρες στη σημαντική δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, που απέστειλε προς όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Οι ποσότητες των φαρμάκων που δωρίστηκαν και που φέρουν την έγκριση του ΕΟΦ αξίζει να σημειωθεί ότι αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση του 2011 για το κάθε νοσοκομείο.

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με επιστολή ευχαριστεί την εταιρεία για την χορηγία της αλλά και την έμπνευση που δίνεται μέσω αυτής στους κρατικούς λειτουργούς να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπισθούν οι παρούσες αντιξοότητες στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκφράζει επίσης την ελπίδα και την ευχή ότι ανάλογες πρωτοβουλίες που αυξάνουν την ομορφιά της προσφοράς, θα συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης προς τις φαρμακευτικές εταιρείες αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε, τα νοσοκομεία με τα Κέντρα Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καλύπτουν όλη την περιοχή του νησιού, απ άκρη σ άκρη, εξυπηρετώντας τον ντόπιο πληθυσμό, τους επισκέπτες, μετανάστες και απόρους.

Δεδομένης της έως σήμερα συνεργασίας μας και λόγω της οικονομικής κρίσης παρακαλούμε και για τη δική σας συνδρομή ώστε να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέρος των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών παροχής υγείας που προκύπτουν από τις κοινωνικές μεταβολές και τα προβλήματα της σημερινής πραγματικότητας.

Γνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία και έχοντας ως κύριο γνώμονα την προστασία της υγείας των ασθενών στην αντιμετώπιση νοσημάτων και ασθενειών παρακαλούμε για την ευγενική χορηγία σας και τη δωρεάν αποστολή φαρμακευτικών σκευασμάτων στα νοσοκομεία ευθύνης μας, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά να ανταποκριθούμε στην αντιμετώπιση σημαντικών αναγκών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον ασθενή».

Η Επιτροπή Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας που ενημερώθηκε σχετικά βρήκε την ως άνω πρωτοβουλία που ανέλαβε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ιδιαίτερα σημαντική, ενώ αναμένεται το παράδειγμα να ακολουθήσουν και οι άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας υλοποιώντας την παραπάνω ενέργεια.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...