Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

508 θέσεις για ανέργους πρώην τοξικομανείς και αποφυλακισθέντες


Τόσο οι πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών όσο και οι αποφυλακισθέντες συναντούν σημαντικά προβλήματα στην προσπάθειά τους να βρουν εργασία. Τα τοπικά προγράμματα έχουν ως στόχο την κοινωνική και εργασια

Ευκαιρίες απασχόλησης αλλά και δημιουργίας νέων επιχειρήσεων σε 508 ανέργους δίνουν έξι τοπικά προγράμματα που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Τα Τοπ/Εκο έχουν ως στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού από την αγορά εργασίας, αλλά και την κοινωνική και εργασιακή επανένταξη των ωφελούμενων.

Αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζεται μια σειρά τοπικών δράσεων, που απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε αποφυλακισθέντες αλλά και πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Και οι δύο αυτές κοινωνικές ομάδες συναντούν σημαντικά προβλήματα στην προσπάθειά τους να βρουν εργασία, καθώς οι επιχειρήσεις στέκονται αρνητικές στο ενδεχόμενο πρόσληψής τους. Στα περισσότερα προγράμματα συμμετέχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως μακροχρόνια άνεργοι και μονογονεϊκές οικογένειες.

ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η δράση «Δίκτυο για την Κοινωνική και Επαγγελματική Επανένταξη» θα προσλάβει 60 αποφυλακισθέντες που διαμένουν στους Δήμους Αθηναίων ή Πειραιά

Η δράση «Δίκτυο για την Κοινωνική και Επαγγελματική Επανένταξη» θα προσλάβει 60 αποφυλακισθέντες που διαμένουν στους Δήμους Αθηναίων ή Πειραιά

Την επανένταξη στην αγορά εργασίας 60 αποφυλακισθέντων που διαμένουν στους Δήμους Αθηναίων ή Πειραιά έχει ως στόχο η δράση «Δίκτυο για την Κοινωνική και Επαγγελματική Επανένταξη», η οποία υλοποιείται από επτά φορείς. Το σχέδιο επικεντρώνεται στην υποστήριξη των ωφελουμένων για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας, ενώ το αντικείμενο του σχεδίου είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Οι ωφελούμενοι/ες προβλέπεται να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ θα τους δοθεί η δυνατότητα να συστήσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), στον κλάδο της Πράσινης Οικονομίας και της χρήσης νέων τεχνολογιών στην οργάνωση γραφείου.

Α.Σ. «ΕΠΑΝΟΔΟΣ»
Δεριγνύ 28 - 30, 10434 Αθήνα
Υπεύθυνος: Γιώργος Νικολόπουλος
Τηλ.: 2108815904, 2108815032
Fax : 2108251109
E-mail: stylpapa@yahoo.gr,
epanodos@epanodos.org.gr

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ενίσχυση σε εκατό συμπολίτες μας προσφέρει η «Τοπική Πρωτοβουλία για την απασχόληση ΙΙ», που υλοποιείται από 15 φορείς της Αργολίδας
.
Το σχέδιο της σύμπραξης «Η Αργολίδα Συν-εργάζεται» έχει ως κεντρικό στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας συστάδων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσω καινοτόμων μεθόδων αμοιβαίας μάθησης και συνεργασίας. Το έργο ενισχύει την προώθηση της ανταλλαγής καλών πρακτικών και τη διάχυση της μάθησης μεταξύ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων και εργαλείων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς τους, με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης τόσο σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, όσο και σε νέες ιδιαίτερα στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας.

Οι ομάδες που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι οι εξής:
Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα
Ατομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια
Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
Ατομα με αναπηρία
Πρώην χρήστες ουσιών

Α.Σ. «Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ»
Δημητρίου Κώνστα 12, 21100 Ναύπλιο
Υπεύθυνη: κ. Αναστάσιου Χειβιδόπουλου
Τηλ.: 2752099303, -04,-05
Fax: 2752026440
E-mail: annarg@otenet.gr

190 συμβάσεις σε Λάρισα - Θεσπρωτία

Εξι φορείς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαρισαίων συμπράττουν, προκειμένου να βοηθηθούν 80 άνεργοι αποφυλακισθέντες ή πρώην χρήστες ουσιών. Επιπλέον, στη δράση μπορούν να λάβουν μέρος μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, αλλά και άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/ απειλούμενα από φτώχεια. Αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης είναι η προετοιμασία ωφελουμένων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαρισαίων απόκτηση ενός σύγχρονου επαγγελματικού προφίλ σε κρίσιμες ειδικότητες του χώρου των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της σύμπραξης θα πραγματοποιηθούν ενέργειες προβολής / δημοσιότητας του σχεδίου και προσέλκυσης ωφελούμενων, κατάρτισης / εξειδίκευσης των ωφελούμενων στα γνωστικά πεδία της νέας επαγγελματικής εξειδίκευσης και, τέλος, ενέργειες υποστήριξης και καθοδήγησης των ωφελούμενων για την αποτελεσματική τοποθέτησή τους στην τοπική αγορά υπηρεσιών ανοικτής κοινωνικής φροντίδας είτε ως εργαζόμενους είτε ως αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες.

Α.Σ. «ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ»
Γρηγοροπούλου 1, 41447 Λάρισα
Υπέυθυνη: κ. Βασίλειου Ζάρκου
Τηλ. 2410250631
Fax 2410250631
E-mail: infokolovos@gmail.com

Εκατόν δέκα άνεργους πρώην χρήστες ουσιών θα ωφελήσει η σύμπραξη «Θεσπρωτική Κοινωνική Συνεργασία», η οποία αποτελείται από εννέα φορείς. Εκτός από τους πρώην χρήστες, στη δράση θα συμμετάσχουν οι μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών) άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, τα άνεργα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από κατάσταση φτώχειας, τα άτομα με αναπηρία, οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, οι Μετανάστες και οι παλιννοστούντες.

Οι φορείς που βάζουν το «λιθαράκι» τους για την υλοποίηση της δράσεις είναι: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Θεσπρωτίας «Αριάδνη» (Συντονιστής φορέας), ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηγουμενίτσας, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σουλίου, Δήμος Φιλιατών, Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, Asset Τεχνολογική και Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.

Οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί αποσκοπούν στην προώθηση της Απασχόλησης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με την τοποθέτησή τους σε θέσεις εργασίας και με την Ίδρυση Νέων Επιχειρήσεων και Κοινωνικών επιχειρήσεων, ενώ στο πλαίσιο της παρέμβασης οι ωφελούμενοι θα προωθηθούν στην απασχόληση ή σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης.

Α.Σ. «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Κυρά-Βασιλικής 10,
46100 Ηγουμενίτσα
Υπόψη: κας Τίνας Μπότσαρη
Τηλ. 26650 25140
Fax 26650 28885
E-mail: thesprotiki@gmail.com

98 προσλήψεις σε Κέρκυρα και Παξούς

Ενενήντα οκτώ ανέργους από το Ιόνιο και ειδικότερα από την Κέρκυρα και τους Παξούς θα ωφελήσουν οι Τοπικές δράσεις Κοινωνικής Ενταξης για ευάλωτες Ομάδες». Οι ωφελούμενοι της παρέμβασης εκτιμώνται στους 98 (88 από Κέρκυρα και 10 από Παξούς), ενώ στόχος του σχεδίου δράσης είναι η δημιουργία μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά και μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης πέντε ωφελουμένων. Επιπλέον, η σύμπραξη έχει ο απώτερο στόχο την προώθηση στην απασχόληση 78 ωφελουμένων οι οποίοι θα προετοιμαστούν κατάλληλα μέσω κατάρτισης και εξατομικευμένης συμβουλευτικής. Οσον αφορά επιχειρηματικό σκέλος της δράσης, προβλέπεται η δημιουργία 15 επιχειρήσεων, αλλά και μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικού και Παραγωγικού σκοπού πέντε ωφελουμένων.

Παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες, θα υλοποιηθούν και οι απαραίτητες Δράσεις Ενημέρωσης- Ευαισθητοποίησης τόσο των ωφελουμένων όσο και του κοινωνικού και επαγγελματικού ιστού της περιοχής, καθώς και Δικτύωσης με όλους τους αρμόδιους φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής. Η σύμπραξη αποτελείται από έξι φορείς, εκ των οποίων ο Δήμος Κέρκυρας και ο Δήμος Παξών, ενώ η ομάδα-στόχος περιλαμβάνει Χρήστες ουσιών, μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, Αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, Ατομα με αναπηρία (κινητικά προβλήματα - νοητική υστέρηση) και Λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Α.Σ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ»
Πλατεία Χρήστου Τσιριγώτη, 49100 Κέρκυρα
Υπεύθυνη:κ. Σπ. Μπογδάνου
Τηλ. 26610 25277
Fax 26613 61180
E-mail: koispekerk@yahoo.gr

60 νέοι υπάλληλοι στην Πίνδο

Σε εξήντα ανέργους απευθύνεται η πράξη «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ενταξης Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων στην Πίνδο». Το έργο αφορά την προώθηση στην απασχόληση 60 ανέργων από την περιοχή εφαρμογής του προγράμματος, ενώ με την προτεινόμενη πράξη επιδιώκεται η ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην αγορά εργασίας. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν: Πρώην χρήστες ουσιών, Αποφυλακισθέντες, Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, Ατομα με αναπηρία, Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και Ατομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια.

Α.Σ. «ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ»
Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, 45110 Ιωάννινα
Υπεύθυνος: ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Τηλ. 2651044447, Fax 2651044457
E-mail: bicepirus@ioa.forthnet.gr

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ  via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...